Konya'da 18 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Murat Akif Uzel'in, ölmeden önce ismini söyleyerek yakalattığı katili 25 yıl hapis cezası aldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Ali Akça (24), maktül Murat Akif Uzel'in (25) ailesi ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti tüm delillerin tamamlandığını belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, mütalaasında sanık Ali Akça'nın, evinin önünden geçerken Murat Akif Uzel'i bıçaklayarak öldürdüğünü, bu nedenle TCK'nin 81/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Uzel ailesinin avukatı ise, sanığın kasten cinayeti işlediğini bu nedenle cezasından indirim yapılmamasını talep etti. Sanık avukatı ise müvekkili hakkında haksız tahrik maddesi ile mahkemenin takdir hakkını kullanarak cezasında indirim yapmasını gerektiğini savundu. Son sözü sorulan sanık Ali Akça, "Yaşanan olayda benim bir suçum yoktu" diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti sanık Ali Akça hakkında kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdiklerini, duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezayı 25 yıla indirdiklerini açıkladı.

ÖLMEDEN KATİLİNİN ADINI SÖYLEMİŞTİ
Olay, 18 Mayıs 2009 tarihinde Çumra ilçesi Baraj Mahallesi'nde meydana gelmişti. Mahalleden evlerine doğru giden Murat Akif Uzel, Ali Akça'nın önüne geçmesi sonucu tartıştı. Çıkan tartışmada Ali Akça, Murat Akif Uzel'i 18 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayıp kaçtı. Çevredeki bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulunan Murat Akif Uzel, ambulansla Çumra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu sırada hastaneye gelen polislere ağır yaralı genç, "Beni Ali Akça bıçakladı" demesinin ardından bayıldı. Konya Numune Hastanesi'ne sevk edilen Uzel, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayet zanlısının ismini öğrenen polis, daha önceden de yaralamadan çok sayıda kaydı bulunan Ali Akça'yı yakalayarak tutuklanmasını sağlamıştı.

İHA