Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık Ömer Sümer hazır bulundu.

19 yaşındaki Sanık Ömer Sümer, olayın kız arkadaşı S.O'ya yolda yürüdükleri sırada laf atılması ve elle tacizde bulunulması nedeniyle meydana geldiğini öne sürdü.

Laf atan kişiyi önce uyardığını, daha sonra da aralarında tartışma çıktığını belirten sanık Ömer Sümer, ifadesinde şunları söyledi;

''Kız arkadaşımın elini kalabalık nedeniyle bırakmak zorunda kalmıştım. Ben birkaç adım geride kaldığım sırada kaldırımda bir kişi kalcasına dokunup daha sonra laf attı. Uyarıda bulunduğum bu kişiyle aramızdaki tartışma kavgaya dönüştü. Çevredekiler bizi ayırınca oradan ayrıldık. Ancak bu kişi peşimizden küfür ederek gelmeyi sürdürdü. Yanında bir kişi daha vardı.

Bize yaklaştıklarında ellerini bellerine doğru atınca, kız arkadaşım 'bizi öldürecekler' diye bağırdı. Ben de bunun üzerine bıçağımı çıkartıp rastgele salladım. Daha sonra olay yerinden kaçtım. Bir süre sonra da teslim oldum. Yaraladığım kişinin hastanede öldüğünü sonradan öğrendim. Bu olaydan dolayı pişmanım.''

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanık Ömer Sümer'i, Devlet Yeşilgöz'ü bıçakla öldürdüğü iddiasıyla ve olay tarihinde yaşının küçük olmasını dikkate alıp, tahrik maddesinden yararlandırarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanık Ömer Sümer hakkında, Devlet Yeşilgöz'ü 29 Aralık 2008 tarihinde Saydam Caddesi'nde bıçaklayıp ölümüne neden olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmış, yargılama aşamasında sanığın yaşının küçük olmasının dikkate alınması ve tahrik maddesinden yararlandırılması talep edilmişti.



AA