Mehmet Eymür'ün faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamındaki ifadesinin de istenmesine hükmeden heyet, ayrıca Kaşif Kozinoğlu'nun ifadeleri ile elyazısı beyanlarını içeren belgelerin ilgili mahkemeden talep edilmesini karara bağladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar açıklandı. Mahkeme sanık Doğu Perinçek'in 2006 yılında faili meçhul cinayetler kapsamında Cumhurbaşkanı'na verdiği ve TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu'na iletilen 5 bin 600 sayfalık klasör suretinin de istenmesine karar verdi. Tutuklu sanıklardan Alparslan Arslan'a Danıştay saldırısında kullandığı Glock marka silahın temin edilmesine ilişkin dosyanın tutuklu sanığı Kenan Özay'ın mahkemeye dilekçe vererek, silahları aldığı kişinin adını belirttiğini ifade eden mahkeme heyeti, bu dilekçe ve Özay'ın beyanlarının Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek, silahları aldığını söylediği kişi hakkında gereğinin yapılmasına karar verdi.

Mahkeme, Alparslan Arslan'a Glock marka 2 silahın satılması dosyasının tutuklu sanıkları Kenan Özay, Erkan Ayyıldız ve Selçuk Özkan'ın kullandığı telefonların, tesis tarihinden itibaren ayrıntılı HTS raporlarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) istenilmesine karar verdi. Tutuklu sanıklardan Bedirhan Şinal'in tutuklu sanık Osman Yıldırım'ın öldürüleceği iddiasıyla ilgili tahkikat dosyasının da incelenmek üzere Silivri ve İstanbul cumhuriyet başsavcılıklarından istenilmesine hükmeden mahkeme heyeti, başka suçtan tutuklu olduğu anlaşılan Sinan Berberoğlu ve Talip Doğan Karlıbel'in tanık olarak dinlenilmesini hükme bağladı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Ocak 2012'ye erteledi.


NURİ İMRE CİHAN