KCK çatısı altında faaliyet gösteren Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi ile buna benzer birçok yapılanmanın içinde olduğu tespit edilen Fırat Ertunç'a toplam 7 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Karar, 'davanın siyasî olduğu' yönündeki iddiaları da çürütecek nitelikte. İzmir'de DTP konvoyuna yönelik saldırıyı protesto etme bahanesiyle 22 Kasım 2009'da Hakkâri'de çıkan olaylar sebebiyle gözaltına alınan Ertunç'un üzerinden çok sayıda yasa dışı örgüt dokümanı ile yazışma notları çıkmıştı.

İzmir'de DTP konvoyuna yönelik saldırıyı protesto etme bahanesiyle 22 Kasım 2009'da Hakkâri'de çıkan olaylar sebebiyle gözaltına alınan Fırat Ertunç'un üzerinden çok sayıda yasa dışı örgüt dokümanı ile yazışma notları çıktı. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine Ertunç'un, YDGM yapılanmasını yönlendirdiği iddia edilen Orhan Engin ile 3 ay içinde 22 kez, aynı örgüt içinde hareket ettiği belirlenen Serhat Kaya ile 7 kez görüştüğü kayıtlara geçti. Dava kapsamında mahkemeye ifade veren gizli tanık 'Ters Lale' de sanık Fırat Ertunç'un YDGM bünyesinde faaliyet gösteren Orhan Engin ve Serhat Kaya ile irtibatlı olduğunu belirtti. İki ismin mahallelerde yapılacak eylemler için havai fişek ve molotofkokteylleri hazırladığını, eylemlerde mahalleleri tek tek dolaşarak gençleri yönlendirdiklerini söyledi. YDGM sorumlularının gençleri dağa götürmek için faaliyette bulunduklarını belirten Ters Lale, sanık Ertunç'un bunlarla ilişkilerinin olduğunu ifade etti.

Mahkemenin, 11 Mart 2011'de verdiği 116 sayfalık kararın değerlendirme bölümünde, Ertunç'un, 'yasa dışı PKK terör örgütü şehir yapılanması KCK/Türkiye Meclis'i (TM) adına faaliyet gösterdiği, Hakkari ilinde örgütsel faaliyetler yürüttüğü, bu alanın en üst birimi olan yürütmesinde sorumlu düzeyde yer aldığı' aktarıldı.

BAĞLANTILAR TEKNİK TAKİBE TAKILDI

Şahsın, KCK/TM'nin gençlik yapılanması YDGM içerisinde faaliyet yürüttüğüne dikkat çekilen kararda, 'Bilim ve Aydınlanma Komitesi' faaliyetlerine de katıldığına dair tespitlerin bulunduğu bildirildi. Kararın sonuç bölümünde ise 'terör örgütünün propagandasını yapmak, terör örgütüne üye olmak, terör örgütü faaliyeti kapsamında görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından ayrı ayrı cezalandırıldı. Delilleri değerlendirme bölümünde ise sanığın üzerinde çıkan örgüt dokümanı ve el yazısı bilgi notlarının dışında teknik takip sonucu elde edilmiş bilgiler de yer aldı. Sanığın muhtemel bir deşifre olma durumunda temkinli davrandığı telefon mesajlarından (SMS) anlaşılıyor.

Sanığın avukatı Kemalettin Türkmen ise müvekkilinin somut olmayan delillerle mahkûm edildiğini savunuyor. Hakkındaki iddiaların gizli bir tanığın ifadesine dayandırıldığını söylüyor. Sanığın, KCK/TM davası kapsamında yargılanmadığını ifade eden Türkmen, müvekkilinin PKK Kongra-Gel kapsamında cezalandırıldığını iddia ediyor.(Zaman)