Danıştay İDDK, Eğitim-Sen'in açtığı davada, 23.10.2014 gün ve İtiraz No: 2014/703 sayılı kararıyla Yönetmeliğin 23. maddesinde yer alan "ilçe milli eğitim müdürü" ibaresinin yürütmesini durdurmuştur. Buna göre ilçe milli eğitim müdürlüklerine atanma da görevde yükselme kapsamına alınacaktır.

- Danıştay İDDK, bölge hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmiş olan eğitim yöneticilerinden, tercihlerine göre ataması yapılamayan veya tercihte bulunmayan yöneticilerin atamalarının Bakanlıkça elektronik ortamda gerçekleştirilecek kura sonucuna göre öncelikle alt bölgelere ve resen yapılmasını kurala bağlayan 29/2. maddesinin son cümlesinde yer alan "öncelikle alt bölgelere ve" ibaresinin de yürütmesini durdurmuştur.

- Danıştay İDDK ayrıca Yönetmeliğin 22/4. maddesinde eğitim uzmanlığı kadrosuna atanma yöntemi konusunda herhangi bir düzenlemeye yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin de yürütmesini durdurmuştur.

Danıştay İdadi Dava Daireleri Kurulu, bazı kurul üyeleri yargı denetimine olanak vermediği için karşı çıksa da, sözlü sınava ilişkin itirazları ise oy çokluğuyla reddetti.