YARGITAY 1. Hukuk Dairesi
ESAS: 2014/2226
KARAR: 2015/1059


Taraflar arasında görülen davada;

Davacı, mirasbırakanı A...'ın kayden maliki olduğu 331 ada 109 parsel sayılı taşınmazını dava dışı S...'a satış suretiyle temlik ettiğini, S...ın bir süre sonra taşınmazın 5000/12929 payını murisin oğlu (davalı) K...'a, kalan payı da murise satarak devrettiğini, tüm bu temliklerin bedelsiz olup, mirasçılardan mal kaçırma amaçlı ve muvazaalı olarak yapıldığını, taşınmazın 5000/12929 payının bu şekilde davalıya bağışlandığını ileri sürerek, davalı adına tescil edilen pay bakımından miras payı oranında tapu iptali ve tescil isteğinde bulunmuştur.

Davalı; iddianın doğru olmadığını, temlikin bedeli karşılığında gerçek satış işlemi olduğunu belirterek, davanın reddini savunmuştur.

Mahkemece, iddianın sabit olduğu gerekçesi ile davanın kabulüne karar verilmiştir.

Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.

Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 1.792.85.-TL bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 26.01.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.


kararara.com