Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuklu yargılanan sanık F.G hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanığın cezalandırılması yönünde talepte bulundu.

Karar öncesi son savunmasını yapan sanık F.G, atılı suçlamaları kabul etmeyerek, önceki duruşmalarda yaptığı beyanlarının tekrar ettiğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık F.G'yi, TCK'nın ''Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçundan 10 yıl 6 ay, ''İzinsiz patlayıcı madde bulundurmaktan'' 8 yıl 4 ay, 3 kez ''Terör örgütünün propagandasını yapmaktan'' 6 yıl ve 5 kez ''2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve görevli memure görevini yaptırmamak için direnmeden'' 6 yıl olmak üzere toplam 30 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca, verilen cezada, ''sanığın yargılama esnasında herhangi bir pişmanlık göstermemesi'' nedeniyle indirim uygulanmasına yer olmadığını da kararlaştırdı.




AA