KOCAELİ (İHA) -
Eski gar bölgesinde bulunan On Numara Restoran'ın otoparkında Sinan Hasoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan cinayet davası, Kocaeli Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, tutuklu sanık Zekeriya Ş., Sercan P. ve tutuksuz sanık Aydın Ş. hazır bulundu. Sanık Zekeriya Ş.'yi savunan avukat Hüseyin Acurman, silahı ilk ateşleyenin Sinan Hasoğlu olduğunu belirterek, "Silahını ilk çıkaran ve ilk ateş eden Sinan Hasoğlu'dur. Olay anında 2 silah kullanılmıştır. Bunların birini maktul, diğerini Zekeriya Ş. kullanmıştır. Raporlara göre tespit edilen, Zekeriya Ş.'nin meşru müdafaa yaparak kendini savunmasıdır" dedi.

Avukat Hüseyin Acurman, Sercan P.'nin tahliye olmasını isterken, olay sırasında Sercan P.'nin ahlak kuralları çerçevesinde hareket ettiğini savundu. Acurman, "Sercan, Yargıtay'a göre olay anında elini kolunu bağlayıp sadece seyretmeliydi. Böyle hukuk mu olur? Eğer böyle yapsaydı ahlaki olur muydu?" diyerek şahsa yüklenen "suça iştirak etmek" suçlamasının bozulmasını istedi.

Tutuksuz sanık Aydın Ş.'nin kendi hayatını kurtarmak için olay yerinden uzaklaştığını belirten Acurman, "Aydın olaya karışmadı. Orada polis ekiplerini bekleseydi, belki olaylar daha da devam edecek, zarar görecekti. Kendini kurtarmak için araçla oradan uzaklaştı. Sanıkları Sapanca'ya bıraktıktan sonra evine gitti. Onları saklamadı ve suç işlemek kaydı ile hareket etmedi" dedi.

Maktul Sinan Hasoğlu'nun annesi Aysel Hasoğlu ise, Sinan Hasoğlu öldürüldüğünde eşinin hamile olduğunu belirterek, "Torunumu kucağıma aldığımda çocuğumun ölüsünü önüme koydular. Benim çocuğum o işi kendi talep etmedi. Onu oraya gönderdiler, sonra da onu infaz ettiler. Suçluların adaletin en yüksek cezasıyla yargılanmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti Zekeriya Ş.'ye 12 yıl 6 ay hapis verirken, Sercan P. ile Aydın Ş.'nin tahliyesine karar verdi.