Olay, Canik İlçesi Derebahçe Mahallesi'nde geçen yıl Eylül ayında meydana geldi. İddiaya göre bir sitede ‘görev yapan evli ve 1 çocuk babası Fedai Karamuk, site içinde bulunan markette çalışan F.D.’yi, asansörde sıkıştırıp önce tokat atıp ardından yanağından öptü. F.D.'nin olayı ailesine söylemesi üzerine, polise şikayet edilen Karamuk, tutuklandı.

Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Fedai Karamuk, 5.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra F.D.'nin şikayetçi olmaması ve suç vasfının değişme olasılığı gözönüne alınarak tahliye edildi. Bugün son kez hakim karşına çıkan Karamuk, suçlamaları kabul etmeyerek, “Elinde paketler vardı. Benim de o apartmana verilecek siparişlerim olduğu için arkasından seslendim. Ama cevap vermedi. Ardından gidip, neden cevap vermediğini sorup tokat attım. Kendisini öpmedim” dedi.

Önceki duruşmaya katılan F.D. sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, “Asansöre binince arkamdan gelip bir şey demeden boğazımı sıktı. Giderken de dönüp yanağımdan öptü. Ben de durumu aileme söyledim. Ancak, kendisinden şikayetçi değilim“ diye konuştu. Mahkeme F.D.'nin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınan raporunda ruh sağlığının bozulmadığını belirterek, Fedai Karamuk'a ‘basit cinsel taciz' suçundan 2.5 yıl hapis cezası verdi.


İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)