İstanbul'da 3 yaşındayken evlatlık verilen 20 yaşındaki Damla Demirçelik, yıllar sonra bulduğu öz anne babasından yeterli sevgi ve şefkat göremediği gerekçesiyle açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme, aileyi yasal faiziyle 20 bin lira ödemeye mahkûm etti. Hukukçulara göre de bir ilk olan karar emsal oluşturacak. Sabah'ın haberine göre Damla Demirçelik, 11 aylıkken Bandırma Çocuk Esirgeme Kurumu'na bırakıldı. Küçük kız, 3 yıl devlet himayesinde kaldıktan sonra, evlatlık olarak Feride ve Mehmet Demirçelik çiftine verildi. 2 yıl önce öz babası sandığı Mehmet Demirçelik'in trafik kazasında ölmesiyle büyük üzüntü yaşadı.

ARKADAŞINDAN ÖĞRENDİ
Ancak 18 yaşına geldiğinde, tartıştığı bir arkadaşının "Sen evlatlıksın" demesiyle gerçeği öğrendi ve büyük bir şok geçirdi. Durumu, Feride Demirçelik'in ağzından da doğrulatan Damla, soluğu evlatlık olarak verildiği Bandırma Çocuk Esirgeme Kurumu'nda aldı. Kayıtlardan kendisini 11 aylıkken Çocuk Esirgeme Kurumu'na bırakanların o tarihlerde şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan menajer Mine Kılıç ve mali müşavir Levent Durul çifti olduğunu öğrendi. Ancak adresi bulup karşılarına çıktığı anne- babasından beklediği sıcaklığı bulamayınca ikinci bir hayal kırıklığı daha yaşadı ve Feride Demirçelik'in yanına geri döndü. Bunalıma giren genç kızın, dersleri de kötü gitmeye başladı. Damla'nın bu durumuna çok üzülen Feride Hanım da kısmi felç geçirdi.

'ELEM VE KEDERE DÜŞTÜ'
Yıllar sonra kavuştuğu öz anne babasının kendisini istememesini hazmedemeyen Damla, hukuk mücadelesi başlattı. Avukatı Cuma Hamiş aracılığıyla önce nafaka davası açıp aylık 800 lira talep eden Damla, daha sonra yaşadığı psikolojik çöküntünün karşılığı olarak 80 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi de genç kızı haklı bularak tazminat davasını karara bağladı. Anne babanın 20 bin lira tazminat ödemesine hükmedilen kararda, "Öz ailesinden şefkat görmedi. Manevi yıkıma uğradı. Elem ve kedere düştü" denildi.


gazeteport.com.tr