Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık İ.T. (41) ile İ.T. tarafından cinsel organının kesildiği ileri sürülen mağdur S.G. katılmadı. Hakim, duruşmada, S.G'nin cinsel organında herhangi bir işlev kaybı olup olmadığını tespit etmek amacıyla Adli Tıp Kurumu Trabzon Şubesinden istenen raporun hazırlandığını, raporda S.G'nin cinsel organında herhangi bir işlev kaybı olmadığının belirtildiğini ifade etti. 

Mahkeme heyeti, İ.T'ye “bıçakla kasten yaralama” suçundan önce 5 yıl hapis cezası verdi. Ardından, mağdurun cinsel organında işlev kaybı bulunmaması ve sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasında indirim yapılarak, hapis cezası 3 yıl 1 ay 15 güne düşürüldü. Trabzon'un Değirmendere semtindeki bir otelde, İ.T, 3 Ağustos 2008'de birlikte olduğu S.G'nin cinsel organını uyurken kesmiş ve bitişikteki otelin çatısına atmıştı. Yaralı S.G, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırılmış, polis ekipleri organı hastaneye götürmüştü. 

Buradaki müdahalenin ardından İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Servisine sevk edilen S.G'nin cinsel organı ameliyatla dikilmişti. S.G'nin yaralanmasıyla ilgili daha sonra KTÜ'nün genel adli muayene raporu ve İÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalının ekspertiz raporunu inceleyen Trabzon Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, S.G'nin cinsel organının kesilmesinin yaşamını tehlikeye soktuğu ve basit bir tıbbi müdahaleyle giderilemeyeceği yönünde rapor hazırlamıştı. 

Raporda, olayın üzerinden 18 ay geçtikten sonra S.G'nin cinsel organında işlev kaybı olup olmadığının tespiti için ilgili sağlık kuruluşuna gönderilmesi gerektiği belirtilmişti. Rize'nin İyidere ilçesinde yakalanan İ.T, nöbetçi savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından, mağdur S.G'nin ifadesi ve sağlık durumuna ilişkin raporun beklenmesi amacıyla serbest bırakılmıştı. S.G, dava sürecinde, mahkemenin ara kararı doğrultusunda, cinsel organında işlev kaybı olup olmadığının tespiti amacıyla hastaneye sevk edilmesi için Rize'deki adresine gelen polislerce bulunamamıştı. (AA)