ANKARA (A.A) -
     Niğde'de görev yapan sağlık memuru, önce Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin 2 yıllık Sağlık Kurumları İşletmeciliği ön lisans programını, daha sonra da aynı fakültenin 4 yıllık İşletme Bölümü lisans programını bitirdi.
     Söz konusu kişinin, yaptığı başvuru üzerine Yükseköğretim Kurulu kararı gereği mezun olduğu son öğrenim programına uygun olarak intibakı yapıldı ve maaşında buna göre düzenlemede bulunuldu.
     Kurumda benzer durumda başka personelin bulunması nedeniyle farklı uygulamaların ortaya çıkması üzerine Sağlık Bakanlığının görüşüne başvuruldu. Görüş doğrultusunda söz konusu personelin bitirdiği programların üst öğrenim olmadığı yönünde işlem yapılarak intibakı iptal adildi.
     Bunun üzerine Türk Sağlık-Sen, Niğde İl Sağlık Müdürlüğü'nce intibakı iptal edilen sağlık personeli hakkındaki işlemin iptali ve maaşından yapılan kesintinin faiziyle birlikte ödenmesi istemiyle Aksaray İdare Mahkemesine dava açtı.
     Mahkemenin kararında, söz konusu personelin Yükseköğretim Kurulu kararıyla yapılan intibakının, daha sonra kurulun kararından dönmesi üzerine iptal edilmesinin hukuka aykırı olduğu, kazanılmış hakkın korunması gerektiği belirtildi.
     Mahkeme, bu nedenlerle sağlık memuru hakkındaki intibakın kaldırılmasına ilişkin işlemin iptaline ve maaşından kesilen tutarların kesinti tarihleri itibariyle işletilecek yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiğine hükmetti.
     Aksaray İdare Mahkemesi'nin kararını değerlendiren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bunun bir emsal karar olduğunu, bu konuda mağduriyet yaşayan tüm çalışanlar için gerekli girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.