KONYA (İHA) -
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Can, taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Duruşmada hakim ilk önce sanık Mustafa Can'ı dinledi. Can, olay günü arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıklarının kendisinin de uyuşturucu madde kullandığını belirterek, "Çok yakın arkadaştık. Gece ilerleyen saatlerde yere serilen yatağa İsmet yattı. Bende kalk ben yatacağım diye şakalaşmaya başladık. Bu sırada kapıda asılı olan patronun av tüfeğini fark edip aldım, kontrol ettim boştu.
Mekanizmayı çektim tetiğe bastım patlamadı. İkinci kez İsmet'e kalk yoksa seni vururum dedim. O da bana 'vurursan vur' dedi. Ben de tetiğe bastım bu kez tüfek ateş aldı. Sağlık ekiplerini ben aradım arkadaşlarım konuştu. Böyle olması nedeniyle çok pişmanım" dedi.

SAVCI 6 YIL İSTEDİ, HAKİM 16 YIL 8 AY VERDİ
Dinlenen tanıklarda olayın sanığın anlattığı gibi olduğunu belirtmesinin ardından savcı esasa ilişkin mütalaa verdi. Savcı mütalaasında, sanığın şaka yapmak isterken arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle TCK 85/1 maddesi gereğince bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
Sanık avukatı savcının mütalaasına katılmadıklarını, Mustafa'nın bilinçli taksirle değil, taksirle ölüme sebebiyet verdiğini vurgulayarak, cezasının en alt seviyeden verilmesini talep etti. Maktul yakınları da sanığın alkollüyken tartışma sonucu kasten adam öldürdüğü gerekçesiyle kasten adam öldürmeden hapis cezası verilmesi gerektiğini savundu. Son sözü sorulan sanık Mustafa Can, "Diyecek bir şeyim yok, çok pişmanım" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Can'ı Türk Ceza Kanunun 81. ve 21. maddesi gereğince Kastı aşan adam öldürme suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.
Olay, 30 Temmuz 2011 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi İbsikapı Sokak Eski Marangozlar Sanayi'nde meydana gelmişti. Mobilya boya atölyesinde çalışan İsmet Kızıl (25), Mustafa Can (19) ve arkadaşları alkol alıp uyuşturucu kullandı. Yere serilen süngerde yatma nedeniyle Mustafa Can ile İsmet Kızıl arasında şakalaşma başladı. Yatağa yatan Kızıl'ı kaldırmak isteyen Can, patronuna ait av tüfeğini alarak tetiğe bastı. İlkinde ateş almayan tüfek ikinci kez Can'ın tetiğe basmasıyla ateş aldı.
Tüfekten çıkan saçmalarla yaralanan Kızıl, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.