ntvmsnbc

İSTANBUL - Danıştay, binlerce öğrencinin girdiği 7. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ilgili kritik bir karar verdi.

Danıştay, oy çokluğuyla sınavın yürütmesini durdurdu. Bir üyenin aksi yönde oy kullandığı öğrenildi.

Davayı açan Avukat Sevinç Özer, NTV’ ye konuştu.

Avukat Özer, “MEB bu yıl itibariyle kademeli olarak kaldırılmasına karar vermişti. Biz bu gerekçeleri incelediğimizde aynı gerekçeyle bu yılki sınavın da iptal edilmesi gerektiğini, aksi halde eşiksizlik olacağını düşündük. Mahkeme, eşitsizlik olacağı gerekçesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi” dedi.

''KARARI İNCELEYİP GEREĞİNİ YAPACAĞIZ''
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Danıştay'ın 7. sınıflara yönelik 2010-2011 döneminde yapılacak Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yürütmesini durdurmasıyla ilgili olarak, ''Kararı henüz okumadım. Okuduktan sonra inceleyip gereğini yapacağız. Bakanlık olarak itiraz hakkımız var'' dedi.        

Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:       

''Aldığım bilgiye göre kararın içeriğinde bir eşitsizlik olduğu gerekçesi var. Biz zaten Seviye Belirleme Sınavı'nı 6. ve 7. sınıflar için kaldırdık. Sadece geçtiğimiz yıl itibarıyla 6. sınıfta giren öğrencilerin bir sisteme tabi olmaları nedeniyle onların kazanılmış hakları olduğunu düşünerek bu hakkın zayi olmaması adına bu kararı verdik. Yoksa 6. ve 7. sınıflarda kaldırıldı. Fakat geçiş dönemi için öngörülen kademeli bir süreçti. Bu kademeli sürece ilişkin verilmiş bir karar. Bu kararı inceleyeceğiz. Bakanlık olarak itiraz da edebiliriz, itiraz  sonucuna göre işlem yapabiliriz veya üzerinde değerlendirme yapıp gereğini yapabiliriz. Şu anda verilmiş bir kararımız yok.''        

Çubukçu, öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı konusundaki soruya karşılık, atama takviminin KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından belirleneceğini söyledi. Çubukçu, takvim netleştikten sonra duyuru yapacaklarını belirtti.        

Öğretmenlik için ayrılan 30 bin kadronun 40 bine yükselip yükselmediği sorusu üzerine Çubukçu, 30 bin rakamında bir değişiklik olmadığını bildirdi.