Haber Türk yazarı Serdar Turgut, Akşam gazetesindeyken yazdığı köşe yazısı nedeniyle para cezası aldı. Turgut, kara mizah yaptığını söylediği yazısında şu ana kadar kendisine çekici gelen hiçbir PKK’lı kadın görmediğini bunun için şehirden Rojin’i dağa kaçırıp seks kölesi yapacağını yazmıştı. 

Bu yazıdan sonra Rojin Bakırköy Adlisyesi’ne dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.  Rojin şikayet dilekçesinde Serdar Turgut’un “cinsel taciz” ve “basın yoluyla hakaret” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Rojin daha sonra yaptığı açıklamada, “Serdar Turgut’un ‘dağa kaldırmak’, ‘seks kölesi yapmak’ gibi ağzı salyalı erkek edebiyatının en ucube cümlelerine fütursuzca kullanmaya cesaret etmesinin nedeni, benim Kürt olmam mı, hele de kadın olmam mıdır” diye sordu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Turgut’un "PKK teröristi olmadığıma pişmanım" başlıklı yazı ile "Rojin’in onur, şeref ve saygınlığına saldırdığı, cinsel amaçlı olarak taciz ettiği" öne sürüldü. İddianamede, Turgut’un "basın yoluyla hakaret" ve "cinsel taciz" suçlarından 7 ay ile 4 yıl 8 ay arasında hapis veya adli para cezasına çarptırılması istendi.

SON DURUŞMA YAPILDI
Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Serdar Turgut katılmadı. Duruşmada tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Turgut’un avukatı Zafer Deniz Akçabal, müvekkilinin Rojin Ölker’e hakaret etmek ya da Ölker’i taciz etme kastının bulunmadığını, suçların unsurlarının oluşmadığını söyledi.
Akçabal, müvekkilinin suça konu yazıda tamamen kurgusal olarak fantastik düşüncelerini dile getirdiğini belirterek, sanığın hemen hemen tüm yazılarında mizahi bir üslup kullandığını, bu nedenle Turgut’un beraatına karar verilmesini istediğini, mahkemenin aksi görüşte olması durumunda cezanın alt sınırdan tayin edilerek ertelenmesini talep ettiğini bildirdi.

Kararı açıklayan hakim Rüveyde Çakmak Kaner, "sanık Serdar Turgut’un müdahil Rojin Ölker’in şeref ve saygınlığına basın yoluyla sövdüğü"nün belirlendiğini belirterek, sanığı eylemine uyan TCK’nın 125. maddesinin 1 ve 2. fıkraları uyarınca 6 bin 300 TL adli para cezasına çarptırdı.

Sanığın adli sicil kaydının bulunmadığını, yeniden suç işlemeyeceği konusunda mahkemede kanaat oluştuğunu belirten hakim Kaner, CMK’nın 231. maddesi uyarında hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
Serdar Turgut hakkında 5 yıl denetim süresi belirlenmesine hükmeden hakim Kaner, "cinsel taciz" suçlamasını ilişkin olarak da suçun kasıt ve unsurları oluşmadığından Turgut’un beraatına hükmetti. (aa)