SEVGİLİSİNİ 1985’TE KAÇIRDI

İzmir’de ‘Lunapark Kralı’ olarak tanınan Erdoğan Coşkun (63), 1977’de tanışıp aşık olduğu hemşire Zuhal Şenyiğit’i (62) 1985’te kaçırıp birlikte yaşamaya başlamıştı.

Erdoğan Coşkun 3 çocuğunun annesi Ayşe Coşkun’dan boşanmamış, dolayısıyla Zuhal Şenyiğit’e de nikah kıymamıştı. 13 yıldır böbrek hastası olan Erdoğan Coşkun’a hemşire Zuhal Şenyiğit bakmıştı. Erdoğan Coşkun 2007’de hayatını kaybetmişti.

3 ÇOCUĞU DAVA AÇTI

Erdoğan Coşkun, noter huzurunda hazırlattığı vasiyetnamesinde mal varlığının yüzde 50’sini oğlu Ergin Coşkun’a, yüzde 37’sini eşi Ayşe Coşkun’a bıraktı.

Diğer çocuklarına bir şey bırakmayan Erdoğan Coşkun, 23 yıl birlikte yaşadığı hemşire Zuhal Şenyiğit’e de İzmir Urla’da 1 villa ve üç ev bıraktı. Erdoğan Coşkun’un çocukları, Zuhal Şenyiğit’e bırakılan villa ve evleri almak için dava açtı.

‘ÜCRETLE ÇALIŞIYORDU’

Coşkun Ailesi’nin açtıkları davanın dilekçesinde Zuhal Şenyiğit’in babalarının yanında ücretle çalışan bir kişi olduğu, babalarına ait 1 milyon lira nakit, altın ve dövizin evdeki özel kasalarda bulunduğu, Zuhal Şenyiğit’in bunları yönettiği ve taşınmazları üzerine aldığı iddia edildi.

Bunun üzerine Zuhal Şenyiğit de Erdoğan Coşkun’un oğullarına tapu iptali ve tescil ile 100 bin lira manevi tazminat davası açtı.

1.5 MİLYON TL’LİK VİLLA

3 yıldır devam eden mahkeme önceki gün sona erdi. Hakim, Zuhal Şenyiğit’in ölene kadar Erdoğan Coşkun’a bakmış olmasını gerekçe göstererek, mirasla ilgili itirazları reddetti.

Böylece Zuhal Şenyiğit, 1.5 milyon liralık süperlüks villanın sahibi oldu. 3 kooperatif evi ve Zuhal Şenyiğit’in açtığı tazminat davası ise henüz sonuçlanmadı. Bu karar, benzer miras davalarında emsal olarak alınabilecek.


Bahri KARATAŞ/DHA