Bursa Barosu avukatlarından S.D. ile müvekkili arasında 3 yıl önce tokat atma meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada, Umut Savaş Gürel (30) ve Mehmet Taner Doğru ölürken, 3 kişi de yaralanmıştı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar C.O. ve H.A. ile "cinayete azmettirmek" suçundan tutuksuz yargılanan kadın avukat S.D. ve kavgaya karıştığı iddia edilen Z.D. son defa hakim karşısına çıktı.

Sanık C.O., "Kavgada yeğenim de ben de yaralandık. Eğer öldürmek isteseydim olayda hayatını kaybeden yeğenim Taner Doğru şu an yaşıyor olurdu" dedi.

Mahkeme, sanık C.O.'yu, "Umut Savaş Gürel'i kasten öldürmek" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca C.O.'ya, "maktul Gürel'e hakaret" suçundan 3 ay 15 gün, "O.H. ve A.A.'yı yaralama" suçundan 5'er ay hapis cezası verildi. Diğer tutuklu sanık H.A. ise, "kasten adam öldürme suçuna yardım ettiği" gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapse mahkum edildi. Kavgada eşi Mehmet Taner Doğru'yu kaybeden ve hakkında cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla dava açılan tutuksuz sanık avukat S.D.'nin ise beraatine karar verildi. Tutuksuz sanıklardan Z.D.'ye "basit yaralama" suçundan verilen 2 bin lira adli para cezası ise ertelendi.



İHA