Halil ÖZÇOBAN / BURSA (AHT)

Bursa'da 10 ay içinde üç kez tecavüz şikayetiyle polise başvurup, her defasında bakire çıkan ve şikayetleri sonucu iki gencin tutuklanmasına neden olan Özge G. (21), tecavüz tehdidi ile şantaj yaptığı seyyar kokoreççiden 2 bin lira istediği gerekçesiyle yargılandığı mahkemede 10 ay ay hapis cezasına çarptırıldı. Genç kız, "Ben hapse giremem" diyerek temyiz başvurusu yaptı.

21 yaşındaki Özge G., 10 ay önce merkez Yıldırım ilçesinde oturan erkek arkadaşı T.K.'nin (23) işlettiği büfede oturup alkol alırken, iddiasına göre T.K. ve onun arkadaşı R.M.'nin (21) tecavüzüne uğradı. Polise giden genç kız, iki gençten şikayetçi oldu. Zanlılar gözaltına alınırken, Özge G. doktor kontrolünde bakire çıktı. Mahkemeye çıkarılan T.K. ve R.M. ise tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaklaşık bir ay sonra genç kız, yeni sevgilisi E.M.'nin tecavüzüne uğradığını söyleyerek bir kez daha şikayetçi oldu. Doktor kontrolünde yine bakire çıkan genç kıza tecavüz ettiği iddia edilen E.M. Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"PARA VER YOKSA HAPSE ATTIRIRIM"
Genç kız, iddiaya göre geçtiğimiz ay tanıştığı seyyar kokoreççi Emre B.'nin otomobiline binerek gezmeye gitti. Emre B., kuytu bir köşeye çektiği otomobilin içinde Özge G.'yi öpmek istedi. Ancak iddiaya göre tepki gösteren genç kız, 2 bin lira para isteyip, "Yoksa seni hapse attırırım" diye tehdit etti. Emre B., genç kızı polise şikayet etti. Şikayet üzerine polis, Emre B.'nin yanında bulunan 70 liranın seri numaralarını alıp, Özge G.'ye vermesini istedi. Kokoreççi Emre B., Özge G. ile buluşup, "Üzerimde bu kadar para var. Kalanını sonra vereyim" dedi. Genç kız da iddiaya göre bu parayı aldığı sırada polis tarafından gözaltına alındı. Genç kız, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

10 AY HAPİS
Bursa 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "şantaj" suçlaması ile hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan 21 yaşındaki Özge G., savunmasında suçsuz olduğunu söyledi. Olay tarihinde arkadaşı Emre B. ile gezmeye gittiğini söyleyen Özge G., "Kuytu bir yerde otomobilde sohbet ederken, Emre, elerimi bağlamaya çalışarak, beni taciz etti. Ben de böyle davranmamasını istedim. Aramızda anlaştık ve bana para vermesi halinde birbirimizden şikayetçi olmayacağımızı söyledik. Bana 70 lirayı verirken, polis yakaladı. Suçsuzum" dedi. Emre B. ise, şikayetçi olduğunu söyledi. Yargılama sonucu Özge G.'ye şantaj suçundan önce 1 yıl hapis cezası verildi ve bu ceza da 10 aya indirildi. Kararla şoka uğrayan Özge G., "Ben hapse giremem" diyerek dilekçe yazıp, kararı temyiz etti. Yargıtay kararı onarsa, genç kız hapse girecek.