Recep AKTEPE/ ANTALYA (AHT)


Antalya'da müşteri ilişkileri yöneticisi olarak çalıştığı bankadaki müşteri hesaplarından 4 milyon 208 bin TL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla 16 aydır tutuklu bulunan Feyzan Ermeç ve eşi Serhat Ermeç, 13'er yıl 4'er ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanık karı-koca ayrıca 14 milyon 26 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

5 HESAPTAN 4.2 MİLYONLUK VURGUN
Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu karı-koca hazır bulundu. Üç emekli bankacıdan oluşan bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, Feyzan Ermeç'in 2007-2008 tarihleri arasında, 5 müşteri hesabından toplam 4 milyon 208 bin TL'yi usulsüz işlem yaparak zimmetine geçirdiğinin belirlendiği açıklandı. Bilirkişi, Feyzan Ermez'in zimmet suçunu tek başına işlediğini, eşi Serhat Ermeç'in zimmet suçunu işlediğine dair belgeye ise rastlanılmadığını belirterek, bu kişiyle ilgili takdirin mahkemede olduğunu belirtti. Cumhuriyet Savcısı, Feyzan Ermeç'in nitelikli zimmet suçundan, eşi Serhat Ermeç'in ise bu suça asli iştirakten cezalandırılmasını istedi.

HEM HAPİS HEM DE AĞIR PARA CEZASI
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, banka çalışanı Feyzan Ermeç'in, kocası Serhat Ermeç'in azmettirmesiyle zincirleme zimmet suçu işlediğine kanaat getirdi. Kadının, 'suçu tek başıma işledim kocamın bilgisi yoktu' şeklindeki savunmasını inandırıcı bulmayan mahkeme, karı-kocanın 13'er yıl 4'er ay hapis ve 14 milyon 26 bin 700 lira para cezasına mahkum edilmesine hükmetti. Zimmete geçirilen 4 milyon 208 bin liranın da sanıklara ödettirilmesini kararlaştıran heyet ayrıca, 14 milyon 26 bin 700 liralık adli para cezasının 24 taksitte ödenmesine, taksitlerden birinin aksatılması halinde paranın tamamının tahsiline ve bunun da yapılmaması halinde hapis cezasına dönüştürülmesine karar verdi. Karara göre sanık karı-koca ayrıca, banka avukat ücreti, nispi harç, yargılama gideri ve bilirkişi masrafı olarak da 305 bin TL ödeyecek. Ermez çiftinin avukatları, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Antalya'da 2008 yılının Kasım ayında ABD'den gelen bir müşterinin, Akbank Işıklar Şubesi'ndeki hesabının boşaltıldığını anlaması üzerine müşteri ilişkileri temsilcisi Feyzan Ermeç kayıplara karışmıştı. Böylece büyük vurgun ortaya çıkmış ve Ermeç kısa süre sonra İzmir'de eşiyle birlikte polise teslim olmuştu. Ermeç, paraların bir bölümünü barlarda harcadıklarını, bir bölümünü de eşinin Serik'e bağlı Kadriye beldesinde işlettiği plaj ve restoran için harcadıklarını söylemişti. Karı-koca tutuklanmıştı.