İzmir'in Urla ilçesine bağlı Oavacık Köyü'nde 1806 çam ağacının kesilerek yapılmak istenen Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) uygulama planları için İzmir 2'nci İdare Mahkemesi 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

KÖYLÜLER AĞAÇ KESİMİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Aynı proje için 'ÇED gerekli değildir' kararına yönelik itiraz ise Danıştay'da bekliyor. Proje için geçen pazar günü bazı ağaçlar kesilirken, köylülerin tepki ve direnişi üzerine kesime ara verilmişti.

"İMAR PLANLARININ YÜRÜTMESİ DURDURULDU"

Köylüler adına mahkemeye başvuran Av. Hatice Hande Atay, kararla ilgili yaptığı açıklamada, "Urla Ovacık köyü Araplardağı mevkisinde, Hassas Teknik Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından kurulması planlanan Urla Rüzgâr Enerji Santrali projesine ilişkin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarının yürütmesi durdurulmuştur." dedi.

"TELAFİSİ GÜÇ ZARARLAR DOĞABİLİR"

Mahkeme kararında, ormanlık alanda ağaç kesiminin başlamış olmasının esas alındığını belirten Av. Atay, "Ovacık köyünde yaşayan yurttaşlar olarak açmış olduğumuz davada İzmir 2. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemler esas alınarak, ormanlık alanda kesime başlanılmış olması ve devamı halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle idarenin savunması alınana kadar projenin imar planları hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiştir." açıklamasını yaptı.

"HUKUKİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Ovacık köylüleri adına konuşan Atay, "Zeytinliklerimiz, ormanlarımız, köylerimiz, hayatlarımız ve geleceklerimizle yan yana kurulması planlanan, yeşil maskeli bu davetsiz misafire karşı hukuki mücadelemiz devam edecek." şeklinde konuştu.