Avukat Deniz Yiğitceoğlu'nun Hukuki haber'e ilettiği karara göre; 16 ay telefonları dinlenmiş, 14 ay da teknik takibe maruz kalan davacıya manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Yiğitceoğlu, 
Hukukihaber'e yaptığı açıklamada 'Bu kararlar Türkiye’de haksız telefon dinlemeleri ve teknik takibe ilişkin verilen ilk tazminat kararlarıdır. Bundan böyle, haksız yere telefon dinlemesi yapılan ve teknik takibe maruz bırakılan kişilerin haklarını arayabilmesi mümkün hale gelmiştir.' dedi.

Yiğitceoğlu, 'hakimlerin, telefon dinlemeleri ve teknik takip kararları, çok uzun süreyle, ölçüsüz ve orantısız bir şekilde verilmekteydi. Şu anki Ceza Muhakemesi Kanunu, bu tedbirlerin süresini net bir şekilde kısıtlıyor olsa da, açtığımız davalarda hakları ihlal edilen müvekkillerin 16 ay telefonları dinlenmiş, 14 ay da teknik takibe maruz bırakılmışlardır. Bu sürelerde müvekkillerin özel hayatlarının gizliliği ihlal edilmiş, haberleşmelerine müdahale edilmiştir. Yine müvekkillerin, kullanmakta olduğu siyasi hakları da dinlemelere konu edilmiştir. Tüm bu uzun süreler boyunca izlenen müvekkiller hakkında ise, sürelerin sonunda takipsizlik kararı verilmiştir. Yani bu kadar uzun dinleme ve izlemeye rağmen haklarında hiçbir suç unsuru bulunamamıştır.' dedi. (
Hukukihaber.net)

İŞTE O KARARLAR











Hukukihaber.net