Mersin 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 5'nci duruşmasında karar çıktı.

Mahkeme Savcısı Hakan Günal, esasa ilişkin görüşünde, savunmaları, olayla ilgili polis merkezinden sağlanan ve heyetçe izlenen görüntüler, dosyanın kapsamı birlikte değerlendirildiğinde sanığın yöneltilen suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli kesin deliller bulunmadığından, beraatına karar verilmesini istedi.

Savcının mütalaasına karşı görüşü sorulan Uzun ise, "Sanık ifadelerinde benim için 'Kelepçeleyin nezarete bırakın' dediğine göre suçunu kabul etmiştir. Sanığın tek kendini suçtan kurtarmaya yönelik savunması, benim nezarethanede alev aldığım sırada kendisinin karakolda olmadığını söylemesidir. Ancak onu ben bilemem, fakat sanık H.K. beni karakola aldırtıp kelepçeletip nezarete koydurduktan sonra ben ona 'Beni kelepçeletme, ya kendimi yakarım, ya da öldürürüm' demiştim. Bunun üzerine o da bana 'Madem bu kadar şereflisin, al cebine çakmak koyuyorum, kendini yak' dedi. Kelepçeli ellerime bir şey sıktı, ne sıktığını bilmiyorum. Sanığın cebime bıraktığı ve sonra elime aldığım çakmağı çaktım. Ben alev alacağımı düşünmemiştim. Ancak, kameradan beni izlediklerinde gelir kelepçeyi çözerler diye düşündüm. Ancak çakmağı çakmakla beraber arkam alev aldı" dedi.

Pek çok yolsuzluk olayı hakkında valiliğe dilekçeler verdiğini anlatan Ferhat Uzun, ayrıca "Bir keresinde PKK terör örgütünün talimatı ile bazı kişilerin kendileri için ilaç yazdırıp aldıkları ilaçların örgüte gönderileceğini duymuştum. Bununla ilgili ihbarlarım olmuştu. Bu ihbar dilekçelerim nedeniyle emniyet 'Sen neden dilekçe verip duruyorsun?' diye üzerime gelmeye başladı" diye konuştu.

Tutuksuz sanık komiserin katılmadığı duruşmada, mahkeme heyeti, H.K.'nin suçunun sabit olmaması nedeniyle beraatına karar verdi.

Bu arada, H.K. hakkında yaklaşık 2 yıl önce açılan idari soruşturmada ise H.K. hakkında İl Polis Disiplin Kurulu'nca disiplin cezası ile cezalandırılmasına karar verilip, bir yıldızı geri alındı, Güneykent Polis Merkezi Amirliği görevine de son verildi.

Beraat kararına şoke olduğunu belirten Uzun, kararı temyiz edeceğini söyledi.




Cnn Türk