Yargıtay 9. Ceza Dairesi, terör örgütü PKK üyeleri Şahap Doğan ve Ercüment Yıldız'a yerel mahkemece verilen verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını, eksik soruşturma nedeniyle bozdu.

Karar duruşmasına Doğan ve Yıldız'ın avukatları katıldı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti, Doğan ve Yıldız'a İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını eksik soruşturma nedeniyle bozdu. Daire bozma gerekçesinde Doğan ve Yıldız'ın öldürdüğü iddia edilen "Cengiz" kod adlı kişinin kimliği araştırılmadan hüküm kurulduğunu ifade etti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce Yıldız ve Doğan, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun tutukluluk sürelerini belirleyen 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle, 10 yılı aşan tutukluluk süreleri göz önüne alınarak 3 Ocak 2011 tarihinde tahliye etmişti.

-LEYLA ZANA DAVASI DOSYA ÜZERİNDEN GÖRÜŞÜLECEK-

Öte yandan terör örgütüne üye olmak suçundan yerel mahkemece 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Leyla Zana'nın da temyiz duruşması yapıldı. Duruşmaya Leyla Zana ve avukatı katılmadı. Bu nedenle heyet Zana hakkındaki Temyiz istemini dosya üzerinden daha sonra karara bağlayacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, çeşitli tarihlerde yaptığı konuşma nedeniyle "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırılan eski DEP milletvekili Leyla Zana'nın, "9 ayrı tarihte işlediği 'yasadışı terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından 9 ayrı kez cezalandırılmasını" istemişti.


ANKA