Yargıtay 6. Ceza dairesi, çevresine korku salan ve 'psikopat' olarak tanınan kişilerin yapacağı hırsızlıklarda daha ağır hapis cezasıyla yargılanmaları gerektiğine karar verdi.
 
17 yaşındaki  K.H’nin yaşadığı okulun çevresine takılan ve çevresinde ‘psikopat' olarak tanınan S.A, olay günü yine okulun önüne geldi. Sabah 11.30 sıralarında  K.H. Okula giderken S.A ile karşılaştı.  K.H, kendisinden cep telefonunu isteyen S.A’dan korktuğu için cep telefonunu kendisine zor kullanılmadan verdi.
 
Mahkeme, darp etmeden cep telefonunu alan S.A’yı hırsızlık suçunu işlediği gerekçesiyle bir yıl hapis cezasına mahkûm etti ve cezayı da erteledi.
 
Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 6. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.
 
Yargıtay, verdiği emsal kararda şu görüşleri dile getirdi: "Sanığın, psikopat olarak tanınmasının çevresinde korku meydana getirdiğini bilerek, yağma suçunun tehdit unsurunu oluşturan bu olgudan yararlanarak gerçekleştirdiği eyleminin yağma suçunu oluşturduğu gözetilmeden, yerinde olmayan gerekçeyle yazılı biçimde hırsızlık suçundan hükümlülüğüne karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir!"
 
Hırsızlık suçunu işleyenler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Yağma suçunu işleyen de altı yıldan on yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Yasemin Güneri /  Habertürk TV