Erzurum'da şiddet gördüğü gerekçesiyle babaevine sığınan 20 yaşındaki eşi Elif Karanlıkbulut'u, geri dönmeyince doğum gününde bıçaklayarak öldürdükleri gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 26 yaşındaki Ömer Karanlıkbulut ile 11 yıl hapis cezası alan kardeşi 18 yaşındaki Taner Karanlıkbulut'un dosyası Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay bozma gerekçesi olarak, iki kardeş arasında menfaat çatışması olduğu için tek avukatın savunamayacağını gösterdi.

Olay, 25 Nisan 2012 günü merkez Yakutiye ilçesinde meydana geldi. At arabasıyla taşımacılık yapan eşi Ömer'den sürekli şiddet gördüğünü iddia eden bir çocuk annesi Elif Karanlıkbulut, polise giderek sikayetçi oldu. Gözaltına alınan koca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, genç kadın 3 yaşındaki oğlu Berat ile babası Necati Koçak'ın evine yerleşti. Olay günü kayınpederinin evine gelen Ömer Karanlıkbulut, eşini evlerine götürmek istedi. Ancak kadının gitmek istememesi üzerine damat ile kayınpeder arasında tartışma çıktı. Ömer Karanlıkbulut, iddiaya göre üzerinde taşıdığı bıçakla eşini kalbinden ve göğsünden bıçakladı. Çıkan tartışmada kardeşi Taner Karanlıkbulut da araya giren kayınpederi Necati Koçak'ı yaraladı. Ağır yaralanan Elif Karanlıkbulut, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve doğum günü öldü.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Ömer Karanlıkbulut suçlamaları kabul etmeyerek eşini kardeşi Taner'in öldürdüğünü öne sürdü. Taner Karanlıkbulut da yengesini kendisinin öldürdüğünü doğruladı ancak mahkeme heyeti 11 Ekim 2012 günü yapılan karar duruşmasında cinayeti Ömer Karanlıkbulut'un işlediğini dikkate alarak ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Taner Karanlıkbulut ise yengesini yaralamaktan 5 ay, yengesinin babası Necati Koçak'ı kasten öldürmeye teşebbüsten de 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. İki kardeşin avukatlığını yapan Mehmet Salih Bayoğlu ise kararı temyiz etti.

Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi'nde iki kardeşin dosyasını menfaat çatışması nedeniyle bozdu. Bozma gerekçesinde özetle şöyle denildi:

"Dairemizce de benimsenen Ceza Genel Kurulunun 2009/1-85/242 sayılı kararında açıklandığı üzere; aynı öldürme eyleminin failleri olarak yargılanan sanıklardan birisinin savunulmasının diğer sanık yönünden savunmada zaafiyet yarattığı durumlarda sanıklar arasında menfaat uyuşmazlığı bulunduğunun kabulü gerektiğinden; somut olayda aralarında yakın akrabalık ilişkisi bulunan sanıklardan Ömer'in eylemi kardeşi olan sanık Taner'in gerçekleştirdiğini, kendisinin eyleme katılmadığını söylemesi, sanık Taner'in savunmalarında suçu ikrar etmesi, sanıkların ortak müdafiinin ise aşamalarda ve temyiz dilekçesinde sanık Taner'in öldürme eyleminden cezalandırılması, sanık Ömer'in ise beraat etmesi gerektiğini belirtmesi karşısında sanıklar arasında menfaat çatışması bulunduğu anlaşıldığından, sanıkların savunmalarının ayrı ayrı müdafiler yerine aynı müdafi tarafından yapılması suretiyle 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 38/1 ve 5271 sayılı CMK'nun 152'nci maddelerine aykırı davranılması nedeniyle bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir. "