Birbirlerini severek yaşamlarını birleştiren İ. A. ile S.A.'nın arasında 4 yıl önce çeşitli sorunlar nedeniyle geçimsizlik başladı. İddiaya göre S. A., bu arada internette bir erkekle tanışıp chatleşmeye başladı. Yazışmaları farkeden İ. A., eşinden boşanmak için dava açtı. İ. A., mahkemeye sunduğu dilekçesinde şöyle dedi:

“Eşim beni bir başka erkekle aldatıyor. Ben bunu öğrenince evi terk edip gitti. Eşim evi terk ederken ziynet eşyalarını da aldı. Sabaha kadar MSN'de yazıştığı için, oğlumuzla ilgilenmiyor. Onlara iyi bir gelecek vermek için ABD'de çalıştım. Birikim yaptım. Bunların hepsi eşim ve çocuklarım içindi. Eşim Kıbrıs'ta okuyan kızımla da ilgilenmiyor. Bankadaki ortak hesabımızda bulunan 50 bin doları benden habersiz çekmiş. Bu evlilik artık yürümez. Aldatan bir kadınla artık birlikte yaşayamam. Boşanmak istiyorum. Bunun için de 75 bini maddi, 25 bini manevi olmak üzere toplam 100 bin TL tazminat istiyorum. Oğlum S.C.A.'nın velayetinin de bana bırakılmasını talep ediyorum.”

‘ASIL O BENİ ALDATIYOR’
Eşinin iddilarının asılsız olduğunu öne süren S. A. ise, “Eşim sürekli yurt dışına gidiyor, asıl o beni aldatıyor. Uzun süre eve gelmiyor. Sürekli beni ve ailemi tehdit ediyor. Evi eşimin zoruyla terk ettim. Ben de boşanmak istiyorum. Boşanmak için de 20 bin TL tazminat istiyorum” dedi.
13'üncü Aile Mahkemesi Hakimi, çift, 7 celsenin sonunda boşadı. Hakim Ali Soyer, olayda kadının kusurlu olduğunu belirterek kocasına bin TL manevi tazminat ödemesine, oğulları S.C.A.'nın velayetinin babasına verilmesine, S. A.'ya da karar kesinleşinceye kadar aylık 210 TL tedbir nafakası bağlanmasına karar verip tarafları boşadı. Temyiz başvurusu üzerine mahkemenin kararını değerlendiren Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, S. A.'nın davranışlarıyla ilişkiyi temelden sarstığını, olayda ağır kusurlu olduğunu belirterek kararı aynen onadı.

BAŞKA DAVALARI DA VAR

İ. A., boşandığı eşi S. A. hakkında İzmir 12'inci Aile Mahkemesi'ne ‘tehdit, hakaret ve şiddet’ suçlamasıyla dava açmış, S. A. 6 ay süreyle eve yaklaşmama cezasına çarptırılmıştı. İ. A.'nın, ayrıca S. A.'nın, ABD'deki birikimleri olan 140 bin TL'yi de kendisinden habersiz çektiği iddiasıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı dava ise henüz sonuçlanmadı.



Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)