Kendimi iyi hissetmiyorum, bir kaç gün rapor alsam iyi olur diyorsanız. Ve bunu sık sık yapıyorsanız. Bir kez daha düşünün. Zira işinizden olabilirsiniz.

 
Yargıtay öyle bir karara imza attı ki sürekli rapor almak artık işten atılmanın sebebi olabilecek. Bu kararın hikayesi sık sık rapor alarak işe gelmeyen bir havayolu şirketi kabin memurunun işten atılmasıyla başladı.
 
İşten atılan memur mahkemenin yolunu tuttu. Davalı havayolu şirketi uçuş programının aksadığını ve diğer çalışanların mağdur olduğunu ileri sürdü. Raporları devamsızlık saymayan mahkeme, havayolu şirketini haksız buldu. Buraya kadar her şey rapor almayı alışkanlık edinen çalışanın lehineydi. Ancak, havayolu şirketi mahkemenin kararını temyize taşıyınca durum değişti.
 
Yargıtay 9'uncu Hukuk Dairesi iş akdinin feshedilmesini haklı bularak yerel mahkemenin kararını bozdu.Yargıtay kararında ''Davacının sık sık rapor alması işyerinde olumsuzluklara yol açmış ve iş ilişkisini işveren açısından çekilmez hale getirmiştir'' ifadesini kullandı. Bu karar işçi ve işveren ilişkileri bakımından oldukça önemli.



TAKVİM