Kocanın tazminat talebini reddeden yerel mahkeme kararını bozan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararında, "Boşanmaya neden olan kusurlu davranışları, aynı zamanda davalı-davacı kocanın kişilik haklarına saldırı niteliğindedir. Tarafların sosyal ve ekonomik durumları, tazminata esas olan fiilin ağırlığıyla hakkaniyet kuralları dikkate alınarak, davalı-davacı koca yararına uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerekir." denildi.

Antalya'da geçimsizlik yaşayan bir çift boşanmak için 2012 yılında Antalya 6. Aile Mahkemesi'ne müracaat etti. Mahkeme, davacı-davalı kadını kusurlu bulurken, tazminat talebinde bulunan davacı-davalı kocanın talebini geri çevirdi. Koca, tazminat yönünden kadın ise kusur belirlemesi, çocukların velayetleri ve tedbir nafakası yönünden kararı temyiz etti. Dava dosyasında son sözü söyleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, davacı-davalı kadının tüm itirazlarını reddetti.

Davacı-davalı kadının, evlilik birliğinin kendisine yüklediği yükümlülükleri ihmali yanında, eşine yönelik hakaret içeren sözler söylediğinin anlaşıldığına dikkat çekilen Yargıtay kararında, şu ifadelere yer verildi: "Davacı-davalı kadının boşanmaya neden olan bu kusurlu davranışları aynı zamanda davalı-davacı kocanın kişilik haklarına saldırı niteliğindedir. O halde mahkemece, tarafların sosyal ve ekonomik durumları, tazminata esas olan fiilin ağırlığıyla hakkaniyet kuralları dikkate alınarak, davalı-davacı koca yararına uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken, bu yön dikkate alınmadan, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 174/2. maddesinin 'şartlarının oluşmadığı' gerekçesiyle kocanın manevi tazminat talebinin reddi doğru görülmemiş ve bozmayı gerektirmiştir. Davacı-davalı kadının boşanma davası reddedilip, davalı-davacı kocanın boşanma davası kabul edildiği halde, kendisini vekille temsil ettiren davalı-davacı koca yararına karar tarihindeki Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca iki ayrı maktu vekalet ücreti takdir edilmesi gerekirken, tek bir vekalet ücretine hükmedilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Temyiz edilen hükmün bozulmasına oybirliği ile karar verildi."