Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80’inci yıl dönümü nedeniyle belediyeler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından mesaj yayımlandı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80’inci yılında saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Büyüksimitci yaptığı açıklamada; “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bütün yaşamını milletinin yükselmesine adamış, büyük bir komutan ve liderdi. Bizlere, bıraktığı en büyük eseri Cumhuriyeti ileri götürmek, tarihe ve O’na karşı en büyük sorumluluğumuz ve görevimizdir. Bizler de, O’nu anlayarak, O’nun çizdiği muasır medeniyet yolunda hiç durmadan ve yorulmadan yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Atatürk’ün bu ülkeye kazandırmış olduğu en büyük eserlerden birisi olan uçak fabrikasını Kayseri’de kurduğunu anımsatan Başkan Büyüksimitci, “Atatürk Cumhuriyetin ilk yıllarında Kayseri’de kurdurduğu, uçak fabrikası başta olmak üzere, dönemin en önemli sanayi tesisleriyle günümüz sanayisinin temelini atmış, sanayicilerimizin ufkunu aydınlatmıştır. Bugün bize düşen, sanayimizi gelişmiş ülkeler sevisine çıkarmak ve gelecek nesillere refah düzeyi yüksek bir ülke bırakmaktır. Türkiye’mizin aydınlık geleceğine olan inancımız tamdır. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ölümünün 80’inci yılında bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´dan 10 Kasım Mesajı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınlamış olduğu mesajında Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü 80.ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, Atatürk´ün Türk Milletinin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı´nı zaferle sonuçlandırarak, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´ni kurduğuna işaret etti.

Milletimizin, şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Atatürk´ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyetinin misyon ve mirasın sorumluluğu içinde, hedeflenen 1923 ruhunu gelecek nesillere aktarmak ve bu ruhu yaşatmak hepimizin en önemli görevlerinden birisidir. Türkiye Cumhuriyetini 15 Temmuz ile bir kez daha sahiplenen milletimiz 2023 hedeflerini de gerçekleştirerek 2071 doğru güçlü, emin ve kararlıkla çağdaş medeniyetler seviyesine ilerlemektedir” diyerek sözlerine ekledi.

ERÜ Rektörü Çalış’tan 10 Kasım Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en iyi yolunun, hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktan geçtiğine dikkat çeken Rektör Çalış, şunları kaydetti:

“İstiklal Savaşımızın mimarı, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 80. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Atatürk, büyük bir devlet adamı ve büyük bir liderdi. Kurtuluş Savaşı mücadelesinde sadece ülkemiz topraklarını düşmanlardan temizlemekle kalmadı, küllerinden yeniden doğan bir milletin her alanda gelişimini sağlamak için var gücüyle çalıştı. İlkeleri ve gösterdiği hedeflerle Türkiye Cumhuriyeti Devletini, dünyada güçlü kılmanın adımlarını attı. Bugün bize düşen görev onun izinden gitmek ve hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini her alanda güçlü kılmaktır. Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu vatan topraklarını ebediyete kadar korumak ve kollamaktır. Bizi bu coğrafyadan söküp atmaya çalışan düşmanlarımıza karşı bir ve beraber olmak, millet iradesine sürekli sahip çıkmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin fertleri olarak, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gittikçe, bir ve beraber oldukça, çalıştıkça, ürettikçe ve kendimize gelecek hedefleri koyduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bu vesileyle ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

Başkan Bağlamış, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarihe yön veren bir devlet adamıydı”

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Bağlamış, mesajında, geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve eserlerin sahibi Mustafa Kemal Atatürk’ün, sadece Türkiye’yi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamı olduğunu ifade etti.

Bağlamış, mesajında şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmakta kararlıyız. Bu inançla Onun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru, milletimizin her ferdine en ileri hayat standartlarını sağlamak azim ve kararlılığı ile birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden çalışmaktayız. Uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalı, Cumhuriyetimizi yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız."

Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk aradan 80 yıl geçse de Milletimiz nezdinde Türk tarihinin iftihar duyduğu ve sadece Milletimizin değil tüm dünyanın hayran olduğu bir kahramandır. Hayatı boyunca Milletimiz için gerçekleştirdiği gelişme ve değişmeler, hem milletin birbiriyle kucaklaşması, hem de aziz milletimizin çağın şartlarına ayak uydurmasını sağlamıştır. Bu çalışmalarının uygulanması da, milletin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesine ve ona katkıda bulunmasına zemin hazırlamıştır. Geçtiğimiz haftalarda büyük bir coşkuyla ve mutluluk içinde kutladığımız Türk Milleti’ni muasır medeniyetler seviyesine taşımak için kurmuş olduğu Cumhuriyet bizlere bıraktığı en önemli emanettir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatını Türk Milleti’nin hürriyetine ve refahına adamıştır. Aziz ve değerli milletimiz de bunun bilincinde ulu önderini ve onun aziz hatırasını ve değerlerini her an yaşatmıştır.

Bu düşüncelerle Büyük Atatürk’ü, Milli Mücadelemizin geçmişteki ve şimdiki kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum."

Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, "Atatürk demek Türk demektir"

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Atatürk’ün, tarihin akışını değiştirerek son Türk Devleti’ni kurduğunu hatırlatan İl Başkanı Volkan Çolak “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve vefa borcumuz vardır. Atatürk Türk Milleti’ne kendisini adamış, inanmış ülkü sahibi bir şahsiyettir. Onun büyük şahsiyetinde yenilmişlik ve esaretin izi dahi yoktur. ‘Yaradılışımdaki tek fevkaladelik Türk olmamdır’ diyen, Türk Milleti’ni bağımsızlığa götüren büyük önderin aziz hatırasını Ülkücü Hareket yaşatmaya devam edecektir. Kendilerini Atatürkçü olarak nitelendirip, onun yolunda gitmeyenler; Türkçülüğü ve Atatürk’ü duyunca sinir krizi geçirenlere inat Ülkücü Hareket dün olduğu gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde onun en büyük mirası olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza dek yaşatacaktır. Unutulmamalıdır ki Atatürk demek, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sözüne sadık olmaktır. Ülkücü Hareket sözünde sadıktır. Atatürk demek, Türk demektir, Cumhuriyet demektir. Bu bilinçle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

KESOB Başkanı Ahmet Övüç ise, "10 Kasım, milletimiz için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip, koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. 10 Kasımların Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Türk milletine kendi kendini yönetme hakkını ve kendi kaderini tayin etme imkânını veren Büyük Önder Atatürk’ün, yine milletinin refah ve huzuru için bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma idealini gerçekleştirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bizlere düşen en büyük görev, fikir ve başarıları ile yalnızca bize değil, dünya milletlerine de örnek olan Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmak ve gelecek nesillere onun fikirlerini aktarmaktır" ifadesinde bulundu.