Forbes’un mayıs sayısındaki Özer Turan imzalı habere göre, bu yılın en çok kazanan “yazarı” Uğur Koşar. Destek Yayınların’nca yayımlanan Allah De Ötesini Bırak ve Allah De Ötesini Bırak 2 kitaplarıyla tanınan Koşar, 757 bin satışla 1,7 milyon lira telif ücreti kazandı.

Kitapları kişisel gelişim kategorisinde yer alan Koşar, kendisini “ruhsal danışman” olarak tanımlıyor. Bu yıl 1 milyon TL barajını yalnızca dört isim geçti. Koşar’ın ardından Handan’la 1,5 milyon TL gelir elde eden Ayşe Kulin, beş ayda 180 bin basılan yeni romanı Kafamda Bir Tuhaflık ile Orhan Pamuk (1,2 milyon TL), ve 1,1 milyon TL ile İskender Pala barajı geçen diğer isimler oldu.

Zirvedeki dörtlüyü 500 bin lirayı aşan gelirleriyle Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Batman, Canan Tan ve Sinan Yağmur izlerken, son iki sırada Yılmaz Özdil ve Soner Yalçın yer aldı.

Yılı romansız geçiren Ahmet Ümit, Zülfü Livaneli Elif Şafak gibi isimlerse listenin ikinci onluk diliminde sıralandı.

Yedi yayınevi zirveyi paylaştı

2014’te Türkiye’de 50 bin 752 çeşit kitap yayımlanmış. Bunların yüz kadarı çoksatar listelerine girmiş, yaklaşık 20’si de 100 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaşmış. Forbes’un hesaplarına göre en çok kazanan 20 yazarın kitapları 4 milyon 100 bin adet basılmış ve 12 milyon 300 bin lira telif geliri elde etmişler. 15 yazarın yazdığı en çok satan 20 kitabı yedi yayınevi üretmiş.