Kitap Hakkında

Avukatlık sözleşmesine ve bu sözleşme özelinde avukatlık ücretine ilişkin hukuki uyuşmazlıklar her geçen gün artmaktadır. Bu uyuşmazlıklar zaman içinde değişikliğe uğradı. Avukat ile müvekkili arasında güvene dayalı ilişkinin baştan iyi kurulmaması veya işleyiş sırasında gerekli iletişimin sağlanmaması nedeniyle pek çok uyuşmazlık ve dava ortaya çıkmaktadır. Elinizdeki kitap, avukat ile müvekkil arasındaki avukatlık sözleşmesinden kaynaklanan ücret uyuşmazlıklarını ve yargılama gideri olarak belirlenen avukatlık ücretini ele almaktadır.

Avukatlık Ücreti isimli bu kitabın ilk baskısı 1993 yılında yayınlandı. Kitap, 18. yılında 6. Baskısı ile karşınıza çıkıyor. Bu baskıda kitap tümü ile yeniden yazıldı. Yasalarda ve içtihatlarda meydana gelen değişiklikler ile konuya ilişkin görüşler tümü ile yeniden ele alındı ve yeni bir sistematik ile tartışıldı. Bu anlamda elinizdeki kitap önceki baskılardan çok daha farklı oldu.

Konuların teorik ve pratik tartışmaların yanı sıra yargı kararları da okurun bilgisine sunuldu. 2009 yılından bu yana 6 yıldan fazla süre boyunca konuya ilişkin uyuşmazlıklarda karar vermeye yetkili olan Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin verdiği bütün kararlar okundu ve tasnif edildi. Ayrıca eski yıllara ait bazı kararlar önemini halen koruduğu için kitapta yer aldı. Konuya ilişkin 1072 adet yargı kararını konu başlıklarına göre ayrılmış olarak bulabileceksiniz.

Konu Başlıkları
    Avukatlık Sözleşmesi
    Avukatlık Ücretinin Tanımı ve Kararlaştırılması
    Maktu Ücret – Nisbi Ücret
    Dava Sonucuna Katılma Yasağı
    Avukatlık Ücretinden Müteselsil Sorumluluk
    Hasım İle Müvekkilin Sulh Olması
    Ücret Alacağının Önceliği, Devri, Takası
    Avukatın İstifasında ve Azlinde Ücret
    Ücret Alacağının Muacceliyeti, Faiz ve Zamanaşımına Uğraması
    Yargılama Gideri Olarak Avukatlık Ücreti
    Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin; Konusu, Kapsamı
    Hukuk ve Ceza Davaları İle İcra Dairelerinde Vekalet Ücreti
    Asgari Ücret Tarifeleri
    Yargı Kararları, Disiplin Kurulu Kararları