KOCAELİ(İHA) – Kocaelili olma bilincini vurgulamak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 9’uncusunu düzenlediği 4 Mevsim Kocaeli Ulusal Fotoğraf Yarışması’na başvuru için son 3 gün kaldı.

Yarışma 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 23.55’e kadar devam edecek. Fotoğraf sanatıyla Kocaeli’nin bilinmeyen birçok köşesi, amatör ve profesyonel fotoğrafçıların gözünden çıkan fotoğraflarla yarışacak. Dereceye giren fotoğraflar 17-19 Kasım günlerinde seçici kurul tarafından belirlenecek ve sonuçlar 20 Kasım Salı günü ilan edilecek. Son katılım tarihine 3 gün kalan yarışmanın seçici kurulu 17-18-19 Kasım tarihlerinde dereceye giren fotoğrafları belirleyecek. 20 Kasım’da sonuç bildirgesi yayınlanarak 14 Aralık tarihinde fotoğrafların sergilenmesi ve ödül töreni düzenlenecek.

Kocaeli Manzara ve Doğa, Kocaeli Panoramik, Kocaeli ve İnsan, Kocaeli ve Mekan ve Kocaeli Büyükşehir kategorilerinde başvuru yapacak yarışmacılar, her kategoriden en fazla 5 fotoğrafla yarışmaya katılabilecek. Drone ile çekilmiş fotoğraflar da kabul edilecek.

Toplamda 5 kategoride düzenlenecek olan yarışmanın her bir kategorisi için birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL para ödülü verilecek. 500 TL tutarında 2 mansiyon ödülü ve satın alınmaya değer bulunan fotoğraflar içinde 150 TL ödeme yapılacak. Ödül alan ve satın alınan fotoğraflar, Büyükşehir Belediyesi arşivine alınacak ve şehrin tanıtımı amacıyla çalışmalarda eser sahibinin ismi belirtilerek kullanılacak.