Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’nca özel halk otobüsleri nezdinde güzergâh değişiklikleri ve yeni ücretsiz aktarmalı hatlar ekleniyor.

Güzergah değişiklikleri ve yeni eklenen ücretsiz aktarma hatlarıyla vatandaşlar İzmit şehir içi ulaşımında birçok noktada, ücretsiz aktarma hizmetinden yararlanacak. Ücretsiz aktarmalı hat uygulamaları ve güzergâh düzenlemeleri, 12 Kasım 2018 Pazartesi gününden itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

Yeni uygulama kapsamında 43 numaralı hattın Batı Terminali olan son durağı Sarper Konutları olarak değiştirilerek, Umuttupe’den çarşı istikametine gidecek olan vatandaşlar, Sarper Konutları aktarma noktasından 44 numaralı hattı ücretsiz olarak kullanabilecek. Sarper Konutları’ndan Batı Terminaline gidecek olan vatandaşlar, sabah saat 09.00’a kadar 44 numaralı hattı kullanabilecek ve saat 09.00’dan sonra ise 44 numaralı hat mevcut güzergâhını kullanarak Güney Terminaline gidecek.

Yapılan yeni düzenleme ile 121 numaralı hattın son durağı Mehmet Ali Paşa olarak değiştirildi. Yenikent depolama alanından sabah saat 08.00’e kadar olan seferler Yahya Kaptan ve okullar bölgesine kadar gidecek, saat 08.00 ‘den sonraki seferlerin son güzergahı Mehmet Ali Paşa - Üçyol olarak çalışacak. Yahya Kaptan ve Okullar bölgesine gidecek olan vatandaşlarımız ise Mehmet Ali Paşa aktarma noktasından, 126 numaralı hattı ücretsiz aktarmalı olarak kullanabilecekler. 126 numaralı hattı kullanarak Barışkent’e gitmek isteyen vatandaşlarımız ise Cumhuriyet Parkı aktarma noktasından 121 numaralı hattı ücretsiz aktarmalı olarak kullanacaklar.

Yeni yapılan düzenlemeler çerçevesinde 111 numaralı Harmantarla - Emniyet - Cumhuriyet Parkı Hattı güzergâhı, Harmantarla kalkışlı olarak; “Harmantarla Depolama Alanı - Derince Geçit - Plajyolu Karayolu Sokak - D100 karayolu - Mevcut Güzergah - Cumhuriyet Parkı” şeklinde düzenlendi. Cumhuriyet Parkı kalkışlı istikamet ise “Cumhuriyet Parkı - Yenituran - Acısu - Merkez Bankası - Mevcut Güzergah - Harmantarla Depolama Alanı” şeklinde yeniden düzenlendi. Burada 111 numaralı hat ile 71 numaralı ring hat, ücretsiz aktarmalı olarak çalışmaya devam edecek.

118 numaralı “Öğretmenler - Derince - Otogar” hattındaki toplu taşıma araçları mevcut güzergâhına, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda alternatif güzergâh oluşturuldu. Buna göre 118 numaralı hatta, toplu taşıma araçları yeni düzenlenen alternatif hat güzergahından 30 dakika aralıklarla “Demokrasi Caddesi - Şehit Rafet Karacan Bulvarı - Atatürk Bulvarı - Leyla Atakan Caddesi” şeklinde çalışacak.