İSTANBUL (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali", 9-15 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, festival bu yıl konuk ülke olarak Filistin'i ağırlayacak.

Yeni kuşak sinemacıların filmlerine yer verilecek bölümde, Filistin sorununun sinemaya yansımalarının yanı sıra Filistin sinemasına dair çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerin yer verilen Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, festival hazırlıklarının yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

Ocak ayında yapılan değerlendirmeler sonucunda festivalde bu yıl Filistin'i konuk edeceklerini ifade eden Çakır, "Güney Kore'nin ardından, köklü bağlarımızın bulunduğu bir başka dost ülkeyi daha Malatya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız." ifadelerini kullandı.

Festival Direktörü Suat Köçer de Filistinli sinemacıların işgal altında, büyük özverilerle sinema alanında çalışmalar yaparak var olma mücadelesi verdiklerine işaret ederek, festivalin "Konuk Ülke: Filistin" bölümünün sinemaseverlere farklı bakış açıları sunacağı değerlendirmesinde bulundu.