Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın çarpıcı oyunu “Adalet, Sizsiniz”in galası, 18 Aralık 2012, Salı akşamı Trump Towers Tiyatro’da; Nedim Şener, Ahmet Şık, Zeynep Altıok Akatlı, Nazlıcan Özkan, Işık Yenersu, Nur Sürer, Betül Arım, Ayten Uncuoğlu, Doğan Yurdakul gibi, sanat ve medya dünyasından çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleşti!
 
AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyun, yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti’nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyor.
 
“Adalet, Sizsiniz” oyunun galasında; uzun süre tutuklu olarak yargılandıktan sonra beraat eden Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın yanı sıra, hâlâ tutuklu olarak yargılanan Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan, Zeynep Altıok Akatlı, Betül Arım, Ayten Uncuoğlu, Doğan Yurdakul gibi birçok isim bir araya geldi.
 
Rutkay Aziz, Taner Barlas ve Ümit Denizer’in birlikte kurdukları, adını, Muhsin Ertuğrul hocalarının yazılarına “Perdeci” imzasını atmasından esinlenerek koydukları “Perdeci Oyuncuları”nın ilk oyunu “Adalet, Sizsiniz”; Ümit Denizer tarafından kaleme alındı. Oyun, henüz sahnelenmeden, tiyatro dalında 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.
 
Tek perdelik bir oyun olan “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor. M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlerle buluşuyor.
 
Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, “Perdeci Oyuncuları” üstleniyor. Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.