MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Nugzar Magalashvili ve Medeia Magalashvili'nin "Amazonlar" balesini yeniden sanatseverlerle buluşturacak.

MDOB'dan yapılan açıklamaya göre, prömiyeri geçen yıl gerçekleştirilen eser, 16 Aralık'ta Mersin Kültür Merkezi'nde bir kez daha sahnelenecek.

Libretto ve koreografisini Nugzar Magalashvili ile Medeia Magalashvili'nin yaptığı ve günümüzden 2 bin 500-3 bin yıl önce Anadolu'da yaşayan, tamamı kadınlardan oluşan, esrarengiz ve barbar bir topluluk olan Amazonları konu alan gösterinin dekor ve kostüm tasarımını İsmail Dede, ışık tasarımını ise Murat Yılmaz üstlenecek.

Vakhtang Kakhidze'nin müziğiyle katkı sunacağı eserde başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Melek Özde Eren, Tutku Barın Tümen, Niyazi Cingöz, Ozan Demirbaş, Tugay Ak, Meltem Ayar, Selğan Çavdaroğlu ve Ketevan Chkhikvadze paylaşacak.

- Amazonlar balesi

Lason, altın postu Kolkhis Kralı Aietes'ten alıp ülkesine getirmek için Argo adında bir gemi yaptırır ve Karadeniz'in doğu kıyılarına doğru yelken açar. Bu yolculuk sırasında Karadeniz kıyısındaki Terme yakınlarında bulunan gizemli bir adada mola verirler.

Bu ada aralarında erkeklerin bulunmasına izin vermeyen savaşçı kadınların, Amazonlarındır. Aralarında, nesillerini devam ettirmek için başlayan aşklar, sonrasında savaşa dönüşür. Kadın erkek herkes bu savaşın anlamsızlığını fark eder. Kadın ve erkeğin birbirini tamamlamak üzere yaratıldıkları ve kavga yerine dayanışma içinde yaşamaları gerektiğini anlamışlardır.