Ankara Barosu Kültür ve Eğitim Merkezi'nde ( ABEM) "AOÇ'nin varolma mücadelesi " başlığı altında bir panel düzenlendi. Panelde konuşmacı olarak, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, Doç. Dr. Çağatay Keskinok, Avukat Gökçe Bolat, Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gaye Çulcuoğlu katıldı. 

Oturum başkanlığını Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sema Aksoy'un yürüttüğü panelde AOÇ mücadelesi anlatıldı. Avukat Gökçe Bolat, Uluslar arası sözleşmelerde Kültürel Peyzaj ve AOÇ'nin hukuksal mücadelesi başlığı altında, yargıya taşınan süreci aktardı. Özgürleşme Tasarısı olarak AOÇ başlıklı sunum ile Doç. Dr. Çağatay Keskinok, "Türkiye'de kültürel peyzajlar: AOÇ mirası" başlıklı sunum ile Dr. Gaye Çulcuoğlu konuşma yaptı. Konuşmacılar arasında yer alan Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, AOÇ'nin Kültürel Peyzaj alanı olma mücadelesini anlattı. 

AOÇ mücadelesinden umutluyuz

Candan, AOÇ'nin içinde bulunan Bira fabrikası, Malt fabrikası, yoğurt imalathanesi, tarımsal üretim alanları, memur ve işçi konutları, lokantası, hamamı okulu ile bir kültürel peyzaj alanı olduğunu söyledi. Candan "AOÇ, Cumhuriyet döneminin; toplumsallaşma mekanı, kamusal kullanım mekanı, yenilikçi üretim alanı, çağdaş yaşamın ve üretimin toplumsal eğitim ve paylaşım alanı olarak, insan müdahalesiyle oluşturulmuş döneme tanıklık eden bir örnek bir kültürel çevre oluşturmaktadır." Dedi. AOÇ mücadelesini üç sac ayağı ile hukuksal, bilimsel ve eylemlerle yürüttüklerine dikkat çeken Candan, " AOÇ mücadelesinden umutluyuz, umutsuz olmak şu dönemde yapacağımız en son şeydir. Biliyoruz ki AOÇ'nin içinde kendilerine saray yapanlar o sarayda oturmayacaklar" şeklinde konuştu.



haberler.com