BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) yarın "Köprüdeki Adam" oyununu sunacak.

Guy Foissy'nin yazdığı, Olcay Poyraz'ın Türkçe'ye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Ezgi Yentürk, ışık tasarımını Ali Karaman, dekor ve kostüm tasarımını da Gözde Yavuz yapıyor.

Kemal Okur, Serap Uluyol Karanfilci ve Sahil Cem Şener'in rol aldığı oyunda, bir gazeteciyle bir adam arasında yaşananlarla insana ait olan "öz" ile onu kuşatarak görünmez hale getiren tüm yanılgılar arasında geçenler anlatılıyor.

Oyun, yarın Feraizcizade Oda Tiyatrosunda saat 18.00'de sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosunun "Günün Çorbası" müzikali de Bursalı tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Todd Mueller ve Hank Boland'ın yazdığı, müzikleri Gregg Opelka'ya ait müzikalin çevirisi ile rejisini Taner Tunçay yapıyor. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında da Önder Arık yer alıyor. Koreografisini Seda Özgiş, müzik direktörlüğünü Melikcan Zaman'ın üstlendiği müzikalin dramaturjisi Selen Korad Birkiye'ye ait.

Müzikalde, bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana günün çorbasının sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere garson olarak gönderilmesi anlatılıyor.

Ozan Uçar, Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Genç ve Orhan Ergiol'un rol aldığı müzikal, Ahmet Vefik Paşa (AVP) sahnesinde bugün ve yarın saat 20.00'de, 11 Kasım Cumartesi günü de saat 15.00 ve 20.00'de sahnelenecek.

- Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Şehir Tiyatrosunda J. P. Sartre'ın yazdığı ve Altuğ Görgü’nün yönettiği "Troyalı Kadınlar" oyunu sahnelenecek. 16 oyuncunun rol aldığı oyunun şiirleri Füruğ Ferruhzad'a ait.

Oyunda, 10 yıl sürdüğü tahmin edilen Truva Savaşı'nın ardından yaşananlar anlatılıyor. Troya atının şehre sokulmasıyla Troyalıların büyük bir kırımla karşı karşıya kalması ve erkeklerin katledilmesiyle geriye kalan kadınların Yunanistan'a götürülmek üzere tutsak edilmesi anlatılıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 11 Kasım Cumartesi günü de 14.00'te sahneye konulacak.