ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), KKTC'nin 34. kuruluş yıl dönümünü, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile ortaklaşa vereceği iki konserle kutlayacak.

CSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 16 ve 17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek konsere, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılacak.

İki kardeş orkestra, CSO'nun İkinci Şefi Cemi'i Can Deliorman yönetiminde, Ali Hoca'nın Kıbrıs Orkestra Süiti ile konserine başlayacak. Konserin ikinci eseri Ulvi Cemal Erkin'in Piyano Konçertosu "dahiyane piyanist" Emre Elivar tarafından yorumlanacak.

Konserin ikinci bölümünde ise kardeş orkestralar tarafından Edward Elgar'ın, "Güneyde (In the South)" ve "Üç Bavyera Dansı" eserleri seslendirilecek.

Konser biletlerine CSO gişesi, Dost Music Center ve "www.biletinial.com" adresinden ulaşılabilecek.

KKTC CSO'nun kuruluş çalışmalarını, KKTC'den aldığı davetle CSO'nun Kıbrıslı Korno Sanatçısı Mustafa Kofalı başlattı. Orkestra kadrolarını Kıbrıslı Orkestra Şefi Ali Hoca ile orkestra sanatçısı Kıbrıslı Nihat Andıç oluşturdu.

Açıklamaya göre, ilk konserini 28 Kasım 2015'te veren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, ayda 4-5 konser olmak üzere düzenli konserler veren, zengin bir repertuvar oluşturma aşamasında olan, turneler gerçekleştiren, bütün konserleri devlet televizyonu BRT'den yayınlanan, toplumda büyük kabul görerek geniş bir izleyici kitlesine ulaşan çok başarılı bir orkestra haline geldi.