Kadıköy Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bulunan Duru Tiyatro sahnesi için okul aile birliği tahliye kararı çıkarmış, Kınay da tahliyeyi durdurmak için olayı yargıya taşımıştı.

Kınay mahkeme kararını Twitter hesabından yazdığı, “Dostlarımıza; 1,5 yılı aşkın süredir, tüm baskılara ve yıldırmalara rağmen süren haklı mücadelemizde bugün aldığımız kararla moral bulduk. 'İşgalciler! Sizi burada barındırmayacağız, kapının önüne koyacağız' diyenlere inat mahkeme, kira sözleşmesinin feshinin geçersizliğine karar vermiştir. Şimdi siz söyleyin, 1,5 yıldır kim işgalci, kim haklıydı” sözlerle açıkladı.

KINAY, DURU TİYATRO MÜCADELESİNE DEVAM EDİYOR

Kınay, kira sözleşmesini feshine karşı açtığı bir dava kazanmasına rağmen Kadıköy Kaymakamlığı’nın tebliğiyle devam ettiğini  bildirdi.

Ünlü tiyatrocu, devam etmekte olan başka bir dava olduğunu “İl Milli Eğitim Müdürü’nün bilerek görmezden geldiği, okul müdürü eliyle yürütülen tahliye kampanyası kaymakamlığın tebliği ile devam ediyor. Nitekim gerekli izinlerini alarak kendimizin inşa ettiği önce bahçe olan idare kulübemiz ve lağımdan temizleyip tiyatro cep sahnesi yaptığımız Picasso sahnemiz tahliye edilecek. Kadıköy Kaymakamlığı’nın dünkü tebliği ile 11 Aralık sabah tahliye edilecek… Tabii ki yürütmeyi durdurma davasını kazanamazsak... Yani bu daha başlangıç olmasına rağmen tiyatro mücadelesine devam… Haydi siz de tiyatrolara desteğe” notuyla duyurdu.