İSTANBUL (AA) - İstanbul Modern’in, eğitim programlarını destekleyerek 2018 yılında da çocuk ve gençlerin eğitimine olanak yaratmak amacıyla düzenlediği Gala Modern, 25 Kasım Cumartesi akşamı İstanbul Modern’de gerçekleşecek.

11 sanatçının çalışmaları eğitim projeleri için destek yarışında yer alırken Mert Fırat da İstanbul Modern’in işitme engellilere yönelik sosyal projesine destek çağrısında bulunacak.

Sunuculuğunu her yıl olduğu gibi bu yıl da Rana Erkan Tabanca’nın gönüllü olarak yapacağı gecede, müzenin eğitim projelerine kaynak sağlamak amacıyla Raffi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yönetiminde destek yarışı gerçekleştirilecek.

Destek yarışına çalışmalarıyla katılacak 11 sanatçı ise Murat Akagündüz, Turan Aksoy, Olafur Eliasson, Katharina Grosse, Ali Kazma, Bahar Oganer, Julian Opie, Angel Otero, Tanju Özelgin, Murat Pulat, Kemal Seyhan'dan oluşuyor.

İstanbul Modern’in işitme engelli çocuk ve gençlere yönelik olarak geliştirdiği Sanatın Sözleri projesine destek yarışını ise Mert Fırat yönetecek. Fırat, 4-15 yaş işitme engelli çocuk ve gençler için müze sergilerine paralel hazırlanan eğitim programlarına ve 16 yaş üstü işitme engelli gençler ile kurulacak gönüllü orkestra grubunun eğitim programına destek çağrısında bulunacak.

Gecede ayrıca müzisyen Jabbar sahne alırken, DJ Andreas Moles de performansıyla dinleyicilere renkli bir müzik deneyimi yaşatacak.

Gala Modern gecelerinden sağlanan destekle 450 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yararlandığına dikkat çeken İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern’in sanat eğitimi projeleriyle geleceğin sanatseverlerinin yetişmesine katkıda bulunulduğunu belirtti.