GAZİANTEP (AA) - Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta çeşitli oyunlar, tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Türk pop müziğinin sevilen şarkıcılarından Sıla, doğu turnesi kapsamında Gaziantepli sanatseverlerle buluşacak. Konser, 28 Nisan Cumartesi saat 21.00'de Bayazhan'da izlenebilecek.

- Kahramanmaraş

Ankara Devlet Tiyatrosu, "Gün Batımı" adlı oyununu Kahramanmaraşlı sanatseverler için sahneleyecek. Ali İhsan Kaleci'nin oyunlaştırıp yönettiği oyunda, Mehtap Öztepe, Sükun Işıtan, Suat Karausta, Aylin Dinç Neslihan, Derya Demirel ve Başak Polat Karsavuran rol alıyor.

Oyunun konusu şöyle:

"Uzun ve karanlık bir gece başlar. Shakespeare'in kahramanları kendi kaderleriyle karşı karşıyadır. Ölüm ve yaşam bir aradadır. Mevlana'nın hikayeleri ve bu hikayelerden gelen sufi bakış ile Hamlet, Macbeth, Othello gün batımına ulaşmak isteyen insanlığın ortak serüvenini dile getirir."

Oyun, bugün saat 20.00'de Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi'nde izlenebilecek.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da çocuklara ve yetişkinlere yönelik iki ayrı oyun sahnelenecek.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Recep Genç'in derlediği "Masallar dünyası" adlı çocuk oyununu 28 Nisan Cumartesi saat 13.00'da, Hasan Ocakoğlu'nun yazıp yönettiği "Bir Urfa Masalı" adlı oyunu ise saat 19.30'da Şair Nabi Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.