Bu yıl ilki verilecek Halit Çelenk Hukuk Ödülleri, 5 Mayıs Salı günü Ankara Türkiye Barolar Birliği Litai Otel Avukat Özdemir Özok Konferans Salonu'nda düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

5 Mayıs'ta düzenlenecek törenden önce Ankara’da toplanan Ödül Seçici Kurulu ilki bu yıl verilecek olan Halit Çelenk Hukuk Ödülüne iki eseri birden layık gördü. Söz konusu yapıtlar, Prof. İbrahim Kaboğlu başkanlığındaki Gezi Hukuki İzleme Grubu tarafından hazırlanan “Demokrasi ve Totalitarizm Sarkacındaki Türkiye - Gezi Raporu” ile Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmak tarafından hazırlanan “İnternet ve İfade Özgürlüğü konulu çalışmalar - Twitter ve YouTube erişim engelleme kararlarının kaldırılması başvuruları” konulu eserlerden oluşuyor.

Seçici Kurul yapmış olduğu değerlendirmede Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi doktora öğrencisi Göksu Uğurlu'nun Uluslararası Hukuk'ta Üçüncü Dünya yaklaşımlarına dair yüksek lisans tezine ve SBF idare hukuku araştırma görevlisi Nazile İrem Yeşilyurt'un İdari Yargıda yürütmenin durdurulması ve ivedi yargılamaya dair makalesine de teşvik ödülü verilmesine karar verildi.

Ödül töreni, Deniz Gezmiş'lerin avukatı Halit Çelenk’in aramızdan ayrılışının yıldönümünde 5 Mayıs 2015’te Ankara’da yapılacak.

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri Seçici ve Düzenleyici Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Prof. Dr. Rona Aybay, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Ali Murat Özdemir, Ali Rıza Aydın, Serpil Çelenk Güvenç, Dr. İlker Kılıç, Av. Başar Yaltı, Av. Erşen Sansal, Av. Barış Aybay, Av. Bilgütay H.Durna, Av. Özlem Şen Abay.


(İleri - Haber Merkezi)