İZMİR (AA) - İzmir, Avrupa'nın önde gelen gastronomi kentlerinden Lyon'da bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Sokak Yemekleri Festivali'ne katılan 3 konuk şehirden biri oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Dünya Gurme Kentler Ağı olarak bilinen DELICE üyesi 3 kentin ünlü şefleriyle katılarak mutfaklarını tanıttıkları Lyon Sokak Yemekleri Festivali'nin konuk kentleri İzmir, Montreal ve Hong Kong oldu.

Avrupa'nın önde gelen gastronomi şehrinin sakinleri, 13-16 Eylül'deki festival süresince İzmir mutfağını, kentin kültürünü yakından tanıma fırsatı elde etti.

Belediyenin öncülüğünde kurulan İzmir standında, Ege mutfağına özgü zeytinyağlı yemekler, söğüş, İzmir köfte, lokma ve boyoz ile Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden sucuk-ekmek, fıstıklı irmik helvası, cevizli kadayıf ve Türk kahvesi ziyaretçilere ikram edildi.

Yaklaşık 1500 metrekare alanda gerçekleştirilen etkinlikte, açık ve kapalı alanlarda kurulan stantlarda ana destinasyon katılımlarının yanı sıra toplamda 70 şef en özel yemeklerini sundu.

Çeşitli yemek atölyeleri, müzik grupları ve gösterilerle katılımcıların mutfaklarının yanı sıra kültürlerini de tanıttıkları etkinlik süresince İzmir Büyükşehir Belediyesinin standında Fransızca İzmir tanıtım kitapçıkları ve kente özgü çeşitli hediyelik eşyalar dağıtıldı.