KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen, Safran Hasadı Etkinliği kapsamında eski Roketsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zafer Çamlıca tarafından resim sergisi açıldı.

Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi'nde yapılan açılışta AA muhabirine açıklama yapan Çamlıca, sergide safran ve Safranbolu'ya ilişkin resimlerin yer aldığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı olduğunu hatırlatan Çamlıca, Atatürk'ün 2 adet portresini yaptığını belirtti.

Etkinlik kapsamında bu sergiyi açtığını ifade eden Çamlıca, "Safran bitkisi, Safranbolu'ya ismini veren nadide bir bitki. Safran çeşitli ülkelerde üretiliyor ama Safranbolu'da üretilen safran, diğerlerine göre çok daha kaliteli ve pahalı bir bitki. Daha önce yaptığım resimler var. Bu etkinlik nedeniyle yaptığım resimler var." diye konuştu.

-Roketsan'ın 25. yılına özel resim

Resimlerin birebir safranın ebatının yer aldığını aktaran Çamlıca, şöyle konuştu:

"Roketsan'ın 25. kuruluş yıl dönümünde görevliydim. Roketsan'ın görünüşü, ileriye dönük projelerini içeren ve Atatürk portresinin yer aldığı bir resim vardı. Roketsan'ın 30. kuruluş yıl dönümü kutlanacak o kapsamda bir resim daha hazırlıkları içerisindeyim."

Sarıkamış'ta tugay komutanıyken resme başladığını anlatan Çamlıca, "Bu görevler sıralı ve süreli, görevler ve bir süre sonra bitiyor. Bu görevim bittikten sonra uğraşacağım güzel bir meşgaleye ihtiyacım olduğunu düşünerek, 2005'de bu çalışmaya başladım ve ara vermedim." değerlendirmesinde bulundu.

Serginin açılışını, Çamlıca ile birlikte, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Özden ile Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar yaptı.

Çamlıca, Roketsan'ın 25. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Elmadağ'daki tesisinin, araçlar üzerinde görünen füzeleri, ATAK helikopterlerinin ve uzun menzilli tanksavarların resimlerini yapmıştı.