ANKARA (AA) - Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari el-Zevavi, "Diplomasinin gelişiminin müziğin yaratıcılığı ile doğrudan orantılı olduğuna, insanların kalbi ve ruhu ile iletişim içinde olduğuna inanıyorum." dedi.

Kuveyt'in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve 6 ay sürecek "Kuveyt Kültürel Mevsimi" kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu'nda "Opera Resitali" verildi.

Büyükelçi Zevavi, açılışta yaptığı konuşmada, insanların kendisine bir büyükelçiliğin neden klasik müzik ve opera ile ilgilendiğini sorduğunu dile getirerek, "Diplomasinin gelişiminin müziğin yaratıcılığı ile doğrudan orantılı ve insanların kalbi ve ruhu ile iletişim içinde olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bir melodinin insanların kalbine ulaşma konusunda bir büyükelçiden daha etkili olabileceğine dikkati çeken Gassan Yusuf Abdulbari el-Zevavi, resitalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese müteşekkir olduğunu belirtti.

İki bölümden oluşan resitalin ilk bölümünde, Kuveytli opera sanatçıları Amani El Hacci ve Abdullah Fahad Al Maraci ile piyanist Hulud Muhammed Abdülselam, Avrupalı opera bestecilerinin eserlerini seslendirdi.

Resitalin ikinci bölümünde de Kuveytli bestekar ve opera şefi Ahmed Hamdan El Harbi ve orkestrası, Harbi'nin bestelediği eserlerden oluşan bir dinleti sundu.

Dışişleri Bakanlığı görevlileri, diplomatik misyon şefleri ve temsilcileri ile çok sayıda dinleyicinin katıldığı resitalin ardından konuklara ikramlarda bulunuldu.