ORDU (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce Ordu'da düzenlenen 9. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla pazartesi günü açılışı yapılan kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve araştırmacılar yoğun ilgi gösterdi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde 3 gün devam eden etkinlik kapsamında, "halk edebiyatı, müzik, oyun ve eğlence, gelenek görenek ve inançlar, maddi kültür ve genel konular ile somut olmayan kültürel mirasın korunması" alt başlıklarında yaklaşık 200 bildiri sunuldu.

Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Şahin, kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, bakanlık olarak kongrede ortaya konulan çalışmaların izleyicisi olacaklarını belirterek, "Bunu kendi kültürümüze, değerlerimize bağlılığımızın önemli bir nişanesi olarak görüyoruz." dedi.

Kongreye, Azerbaycan, Çin, Filistin, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Kosova, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan ve Türkmenistan'dan bilim insanları katıldı.