SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) tarafından düzenlenen konserde nefesli çalgılar topluluğu Anadolu Nefesli Beşlisi, sahne alacak.

Paris, Münih, Viyana, Budapeşte, Belgrad ve Sofya gibi Avrupa'nın kültürel ve tarihi öneme sahip şehirlerinden sonra son durak olarak İstanbul'a uğrayan tren hattı "L'Orient Express"ten yola çıkılarak hazırlanan konserde, treninin uğradığı büyük kentleri temsil eden sanatçıların eserleri seslendirilecek.

Altı eser seslendirecek Anadolu Nefesli Beşlisi'nde, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra sanatçılarından Ufuk Soygürbüz obua, Kıvanç Fındıklı klarnet, Hüseyin Uçar korno ile yer alırken Uludağ Üniversitesinde görevli Doçent Cem Önertürk yan flüt ve Bilkent Senfoni Orkestrası sanatçısı Ozan Evruk fagot ile konuk sanatçı olarak sahne alacak.

Nefesli çalgılar topluluğu Anadolu Nefesli Beşlisi, konserde Fransız besteci Jacques Ibert, Alman besteci Franz Danzi, Macar asıllı György Ligeti, Ferenc Farkas ve Bulgar besteci Iwan Iwanow’un eserlerini icra edecek.

SAMDOB Zehra Yıldız Salonu'nda 5 farklı üflemeli enstrümanla düzenlenecek konser, yarın saat 20.00'de sanatseverlerle buluşacak.