ERZURUM (AA) - Erzurumlu şairler, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen "100. Yıl Şiir Dinletisi" programında şiirlerini Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için seslendirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Erzurum Müftülüğü Konferans Salonu'nda organize edilen programda yaptığı konuşmada, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünün daha canlı geçmesi için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erzurumlu şairlerin katılımıyla şiir gecesi düzenlendiklerini belirten Almaz, "Şiir gecemizi Afrin'de güvenliğimiz için mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize ve polislerimize armağan ediyoruz." dedi.

Almaz, böyle bir etkinliğe vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Çok latif ve naif bir gece yaşıyoruz. Afrin'deki Mehmetçiğimize selam olsun, Allah yar ve yardımcıları olsun." diye konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Özden ise son 150 yılda Erzurum'un çeşitli işgaller yaşadığı aktardı.

Özelikle 1916-1918 arasındaki işgalin, Erzurum'un tarihinde hiç unutulmayacak izler bıraktığına dikkati çeken Özden, "Erzurum'da şehitlerin hikayeleriyle büyüdük. Tarih bilincimiz olursa geçmişte bizlere reva görülen bu haksızlıklar ve zulümleri her zaman hatırlarsak ancak bir yenisinin olmaması için elimizden geleni yaparız." ifadesini kullandı.

Bugün yeni bir kahramanlık hikayesi yazıldığını vurgulayan Özden, şöyle devam etti:

"Sınırlarımızın yakınında Suriye'de Afrin'de kahraman Mehmetçik ve polislerimizin yazdığı yeni bir kahramanlık hikayesi yaşanıyor. Yurdumuzun 30 yılı aşkın terör belasıyla mücadelesinin son demlerine gelmiş bulunuyoruz ve inanıyoruz ki güvenlik güçlerimiz sayesinde bu beladan kökten kurtulmuş olacağız. Bu sebeple burada okunacak şiirlerimizi Afrin'deki kahramanlarımıza armağan ediyoruz."

TYB Erzurum Şubesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve TRT tarafından organize edilen programa, Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Koçan ile davetliler katıldı.

Şiirlerini okumak için sahneye çıkan şairler, Afrin'deki askerlere selam gönderdi.