Türk modacı Viyana’da evsizlerin yararına defile gerçekleştirdi. Elde ettiği geliri evsizlere verildi.

Ünlü modacı Ferruh Karakaşlı, Avusturya’nın başkenti Viyana’ da bir ilk gerçekleştirerek evsizler yararına bir defile yaptı. Evsizlerin günlük yaşamları ünlü fotoğrafçı tarafından çekildi. Daha sonra saç, sakal düzenlemesini yapılarak defile hazırlandı. Viyana Belediyesinin resmi yardım kuruluşu Obdach Vienna ve Ferruh Karakaşlı’nın işbirliği ile gerçekleşen defilenin tüm geliri evsizlere verildi. Defile sırasında yapılan çekilişlerin tüm geliri de ayrıca evsizlere verildi.

Çekilişi kazanan kişi, ünlü sanatçının koleksiyonundan komple bir kıyafet kazandı. Obdach Vienna, bu defile ile 8 bin kişinin hayatına dokunarak, onlara yaşam alanları sağlamış oldu.

Uluslararası moda tasarımcısı olarak tanınan Ferruh Karakaşlı yaşamını Viyana, İstanbul ve Londra’da sürdürüyor. İş adamları, sanayiciler, televizyon ve film yıldızları, spor dünyasının ünlülerinin dolabındaki kıyafetlere imzasını atan modacı Ferruh Karakaşlı, bir ilk gerçekleştirdiği defile için “Kimsenin görmediği, görmezden geldiği, evsiz insanlara bir heyecan, bir umut katmak ve onlara bir farkındalık oluşturmak istedim, bu soğuk kış gününde. Defilede mankenlik yapan Victor’un o gün hayatı değişti. Alman moda ajansından modellik teklifi aldı. Böyle bir şey vesile olmak çok güzel” dedi.